DRAGOVIĆ O BORAVKU U ZVEZDI: Pet puta je veći pritisak nego u Leverkuzenu

Novosti online

12. 11. 2021. u 18:43

FUDBALER Crvene zvezde, Aleksandar Dragović, pre četiri i po meseca zadužio je crveno-beli dres i to je mnoge ljubitelje ove igre iznenadilo.

ДРАГОВИЋ О БОРАВКУ У ЗВЕЗДИ: Пет пута је већи притисак него у Леверкузену

Foto arhiva VN

Ipak, reprezentativac Austrije nikada nije krio koliki je navijač beogradskih crveno-belih.

Sjajni defanzivac govorio je za austrijski "Die Presse" prilikom okupljanja za nacionalnu selekciju o dosadašnjem vremenu provedenom u Beogradu.

- Prelepo je, baš onako kako sam zamišljao da će biti. Mogu da osetim zahvalnost trenera i navijača. Sada se sve vraća. Definitivno, Srbija nije kao Nemačka, ali radije bih ovde igrao iz nedelje u nedelju, nego jednom u mesec dana u Leverkuzenu - rekao je Dragović.

Iako su mediji u Austriji mislili da u Zvezdi nema ni približno veliki pristisak kao što je bio slučaj u Leverkuzenu, ovaj 30-godišnjak iz Beča ističe drugačije.

- Verovali ili ne, ali osećam pet puta veći pritisak nego u Leverkuzenu, jer Crvena zvezda je religija, za mnoge navijače ona je jednostavno sve. Strast i ljubav navijača u Beogradu ide dosta daleko.

Strelac tri gola za Zvezdu u dosadašnjem delu sezone otkrio je i da u beogradskim restoranima retko kad dobije priliku da plati večeru.

- Većina njih su navijači Crvene zvezde. I onda kada nema slobodnih stolova, napraviće mesta za vas.

Osvrnuo se i na kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u kojima Austrija ne stoji najbolje (četvrto mesto i 10 bodova).

- Izgubili smo dosta navijača na poslednjih nekoliko utakmica, moramo da ih povratimo sa dve dobre partije protiv Izraela i Moldavije i dobijemo samopouzdanje - zaključio je Dragović.

BONUS VIDEO: SLOBODNI ASOVI: Mogući transferi koji će promeniti fudbal!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna