IMA LI ŽIVOTA POSLE MESIJA? Barselona našla odgovor, ovaj momak je rešenje!

Novosti online

07. 11. 2021. u 22:28

ODLASKOM Lionela Mesija u Pari Sen Žermen završena je jedna era u istoriji Barselone, sada su sve oči uprte u njegovog projektovanog naslednika i novu "desetku" Katalonaca, Ansua Fatija.

ИМА ЛИ ЖИВОТА ПОСЛЕ МЕСИЈА? Барселона нашла одговор, овај момак је решење!

FOTO: EPA

Rođen je u Gvineji Bisao 2002, a kada mu je bilo šest godina, porodica se preselila u Sevilju, za koju je i počeo da igra u mlađim kategorijama. Ansu je već tada dominirao nad krupnijim i starijim dečacima. To mu je 2012. i kupilo kartu za čuvenu "La Masiju", Barseloninu fabriku talenata, gde je priključen godinu dana starijoj grupi.

Sve što je kasnije usledilo može se opisati kao pomeranje granica: najmlađi strelac u istoriji Lige šampiona, Barselonin najmlađi strelac u Primeri, najmlađi strelac "crvene furije" u poslednjih 95 godina, samo su neki od rekorda.

Dešavalo se da supertalentovani izdanci "La Masije" sagore u vatri velikih očekivanja kluba kakav je Barselona, a možda su najpoznatiji primeri Bojan Krkić i Đovani dos Santos. Ipak, zrelost sa kojom ovaj momak od 19 godina, i posle teških povreda, vuče najgoru Barselonu u poslednjoj deceniji, pokazuje da se radi o pravom materijalu, koji se u vatri kuje, a ne sagoreva. Otkako je debitovao za prvi tim u avgustu 2019. Fati je postigao 17 golova na 51 utakmici, ali magija koju pruža na terenu ne iscrpljuje se u brojkama.

Novinar Barsa TV Žaume Marset opisao ga je sledećim rečima:

- Kontroliše loptu kao centralni vezni, dribla kao krilo, asistira kao plejmejker i ima završnicu kao centarfor.

I Mesi je imao samo reči hvale za svog naslednika:

- Kada sam ga prvi put video, bio sam impresioniran.

Za klub koji je, ne tako davno, izveo startnu postavu sa svih jedanaest igrača iz "La Masije", bitno je imati i DNK Barselone. Fati je to pokazao kada je prošlog meseca potpisao novi šestogodišnji ugovor za Katalonce, dok su oko stadiona posrnulog giganta kao "lešinari" obletali Liverpul, Mančester junajted i PSŽ, sa blanko čekovima.

Sve je to Ansu Fati, najbolji Barselonin odgovor na pitanje:

- Ima li života posle Mesija? 

BONUS VIDEO

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri