DEJAN NA KOTI 44! Od februara 2020, Zvezda i Stanković upisali 38 pobeda, uz šest nerešenih mečeva

Z. ĆOROVIĆ

25. 10. 2021. u 20:16

MARAKANA - tvrđava bez pukotine.

ДЕЈАН НА КОТИ 44! Од фебруара 2020, Звезда и Станковић уписали 38 победа, уз шест нерешених мечева

FOTO: FK Crvena zvezda

Od kada je Dejan Stanković postao njen trener, Crvena zvezda još nije doživela poraz na svom stadionu. Posle nedeljne pobede nad niškim Radničkim (1:0), cifra se popela na 44 utakmice bez pada. U te "dve četvorke", ušlo je 38 trijumfa i šest nerešenih rezultata.

Podatak je impresivan, a među povlašćenim protivnicima koji su uspeli da iščupaju bod su Milan (2:2), Šerif (1:1) i Hofenhajm (0:0) na međunarodnoj sceni, dok su se u domaćem šampionatu bodom osladili Partizan, Javor i Vojvodina.

Stanković je kao trener početnik debitovao na "Rajku" 22. 2. 2020. protiv Vojvodine u Superligi (2:0), rastao je i napredovao uz ekipu, kojoj je prenosio prepoznatljivu zvezdašku glad za uspesima. Posao mu je bio olakšan, jer je prethodnik Vladan Milojević formirao kod igrača karakter pobednika. Deki je nastavio tim putem, insistirao non-stop na toj priči. Nema konferencije za štampu na kojoj nije zahvalio navijačima na njihovom doprinosu ili pomenuo taj fenomen "Marakane", od koga rivalima zaklecaju kolena i pre nego što istrče na teren, jer se mnogima "noge odseku" već u tunelu.

Zato se verovatno tako i "namestilo" da je Stanković sa crveno-belima kod kuće vezao 31 prvenstvenu, tri kup i devet evropskih utakmica, a da nijednom nije sa svojim momcima stadion napustio pognute glave. Takođe, vrhunski poduhvat je što su sa Dekijem crveno-beli nanizali 51. utakmicu u prvenstvu Srbije na kojoj nisu poraženi. Trenutno, to je najduži niz na planeti. Poslednji poraz u Superligi Zvezda je pretrpela 14. juna 2020, kada je TSC u Senti slavio 2:1. Posle toga je ostvarila čak 46 pobeda i pet remija.

BONUS VIDEO - Đoković iznenadio Beograđane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SJAJNA VEST ZA SRBIJU: Aleksandar Mitrović ide na Evropsko prvenstvo!