POTVRĐENO PISANJE ŠPANSKIH MEDIJA: Luka Jović propušte meč protiv Barselone

Novosti online

23. 10. 2021. u 18:41 >> 18:41

LUKA Jović se našao u iznenadnoj prilici da bude u startnoj postavi Reala protiv Barselone, ali ga je zadesio problem zbog kog će "el klasiko" posmatrati samo sa tribina.

ПОТВРЂЕНО ПИСАЊЕ ШПАНСКИХ МЕДИЈА: Лука Јовић пропуште меч против Барселоне

foto: EPA

Nou Kamp će u nedelju, 24. oktobra, od 16.15 biti poprište novog duela najvećih rivala u Španiji, ali srpski golgeter još uvek nije u prvom planu.

Iako se starter na mestu špica, Karim Benzema, nalazi na poštedi što se treninga tiče, kako bi ga prošao bol u nozi koji je zadobio na meču Lige šampiona, i iako je pitanje da li će se uopšte oporaviti za gostovanje Barseloni, Luka Jović definitivno neće biti na raspolaganju Karlu Ančelotiju.

Naime, on još uvek nije zalečio u potpunosti povredu skočnog zgloba, pa iako trenira, to čini van ostatka ekipe, po posebnom režimu.

"Teško da će on biti u potpunosti spreman za 'el klasiko'", pisali su i "Marka" i "As", spominjući Luku Jovića u svojevrsnoj licitaciji na temu "Ko bi mogao da zameni Benzemu u napadu".

FOTO: N. Paraušić

Luka Jović

Podsetimo, naš fudbalski reprezentativac je kao veliko pojačanje došao u čuveni klub, posle spektakularnih igara u Ajntrahtu. Ipak, partije iz Frankfurta nije uspeo da ponovi, jer je prethodni Realov trener Zinedin Zidan retko davao Srbinu šansu, što je dodatno bilo otežano i povredama koje su Jovića zadesile.


Usledio je kratkotrajni povratak u Ajntraht, a po povratku u prestonicu Španije ovog leta, zatekao ga je drugi strateg - Karlo Anćeloti. Ali, ni njega nije ubedio da zaslužuje kontinuiranu šansu u prvoj postavi.


Od septembra je igrao 12 minuta protiv Valensije, deset protiv Majorke, pa s klupe gledao remi s Viljarealom, a potom 29 minuta protiv Espanjola iskoristio za jednu asistenciju, istina u porazu.

Luka Jović je dao samo dva gola otkako je došao među "kraljeviće" i razočarao je neke od navijača Reala koji su verovali da je on novi sjajni napadač čuvenog kluba, pa pojedini španski mediji javljaju da želi da ode i time pomogne sebi da postane onaj "ubica golmana" kakav je bio u Bundesligi, kako je to pisao portal "Transferi".

Spisak igrača na koje računa trener Reala:

Golmani: Tibo Kurtoa, Andrej Lunjin, Luis Lopez

Odbrana: Dani Karvahal, Eder Militao, David Alaba, Hesus Valjeho, Načo Fernandez, Marselo, Ferlan Mendi
Sredina: Toni Kros, Luka Modrić, Kazemiro, Lukas Vaskez, Eduardo Kamavinga, Antonio Blanko
Napad: Eden Azar, Karim Benzema, Marko Asensio, Vinisus Žunior, Rodrigo i Marijano.


BONUS VIDEO Novi navijački haos u Francuskoj
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!