NAJBOLJI STRELAC MEĐU GOLMANIMA: Kako je Dragan Pantelić savladao "letećeg Mostarca" - golčina sa 80 metara kakva se više ne viđa (VIDEO)

Novosti online

20. 10. 2021. u 10:02

SRPSKI fudbal ostao je bez legendarnog Dragana Pantelića, koji je ove srede izgubio bitku sa koronavirusom.

НАЈБОЉИ СТРЕЛАЦ МЕЂУ ГОЛМАНИМА: Како је Драган Пантелић савладао летећег Мостарца - голчина са 80 метара каква се више не виђа (ВИДЕО)

FOTO: Želimir Krstev

Ostaće upamćeno da je Panta bio najbolji strelac među golmanima, ne samo u našoj zemlji, u to vreme ni na svetu mu nije bilo ravnog.

Jedan od golova koji će se pamtiti i koji i danas prepričavaju ljubitelji fudbala, Pantelić je dao još jednom legendarnom golmanu, letećem Mostarcu Enveru Mariću.

Bilo je to 26. oktobra 1980. godine na Čairu, u sezoni u kojoj je "Real sa Nišave" izborio plasman u Kup UEFA u kome će stići do polufinala.

Pantelić je ispucao loptu u pokušaju da pronađe Mitoševića, ali je lopta preskočila i centarfora Radničkog i golmana Veleža i završila u mreži.

- To je bila slučajnost. Imao sam dobro ispucavanje. Lopta je pala u šesnaesterac Veleža, preskočila je Mitoševića i Marića i još nekoliko naših i njihovih igrača. Svi su mislili da će lopta završiti u njihovom posedu, ona ih je prevarila i završila u golu. To je ostalo zapečaćeno u istoriji, Radničkom je moj gol doneo dva boda i plasman u Kup UEFA - prisetio se Pantelić ovog gola u poslednjem intervjuu koji je dao za Novosti.

Nije mu bilo svejedno, jer Marić je već tada bio legenda.

- Haj­de da sam na taj na­čin po­sti­gao gol ne­kom klin­cu, baš bi me bi­lo bri­ga, ali, ova­ko, zna se ko je bio Ma­rić. 

BONUS VIDEO - 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024