ZVEZDA I DALJE PLAĆA GREŠKU: Crveno-bela noćna mora - dobio klub na FIFA sudu

Novosti online

19. 10. 2021. u 09:00

HOLANĐANIN Radživ Van La Para u martu 2020. godine napustio je Crvenu zvezdu, ali i dalje se njegovo ime pominje na "Marakani".

ЗВЕЗДА И ДАЉЕ ПЛАЋА ГРЕШКУ: Црвено-бела ноћна мора - добио клуб на ФИФА суду

Foto: M.V.

Van La Para je došao u Beograd iz Hadersfilda za 1.200.000 evra, a posle jedva šest meseci u klubu napustio je Srbiju i tužio klub. 

Naime, dnevni list "Danas" piše da je Holanđanin u maju ove godine dobio Zvezdu na FIFA sudu i da su crveno-beli u roku od 45 dana morali da mu isplate dugovanja od 270.000 evra i pet odsto kamate.

Ukoliko to nisu učinili, srpski šampion bi dobio zabranu registrovanja fudbalera u domaćem i inostranom okviru tri naredna prelazna roka.

Kada su se rastali, Van La Para i Zvezda su se dogovorili da mu crveno-beli isplate 388.999,98 evra u dve rate. Prva je iznosila na 119.666,66 evra na dan 20. mart 2020, dok je druga bila 269.333,32 evra na dan 25. jula prošle godine.

Igrač je dobio prvi deo, dok je kod drugog došlo do spora pred Međunarodnom fudbalskom federacijom. Zvezda je predložila Van La Pari da se preostali dug isplati u šest rata - po 44.888,83 evra. On je to odbio i tužio je klub tražeći da mu se na sve to isplati još pet odsto kamate.

Klub je opet pokušao da se dogovori sa Holanđaninom, navodno su tražili i da se smanji dug zbog velikog minusa u kasi prouzrokovanog pandemijom virusa korona. FIFA je to odbila, kao i pokušaj Zvezde da celi slučaj prebaci na Arbitražni sud FSS - jer pomenuti nije nadležan.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a