JOJIĆ NA STAROJ STAZI: Vezista Partizana već u oktobru blizu prošlogodišnjeg učinka sa kraja sezone

M. BLAŽIĆ

18. 10. 2021. u 21:34

MNOGO je bilo povika na Miloša Jojića u njegovoj prvoj povratničkoj sezoni u Partizanu, a malo pravih argumenata kojima bi se odbranio od dežurnih, ali i onih pravih, realnih kritičara.

ЈОЈИЋ НА СТАРОЈ СТАЗИ: Везиста Партизана већ у октобру близу прошлогодишњег учинка са краја сезоне

FOTO: M. Vukadinović

Napravljen penal u jesenjem večitom derbiju sezone 2020/2021.  je ostao kao jasno vidljiv beleg, čak i kada su se na ofanzivnom planu neke stvari menjale nabolje.

Završio je Jojić tu sezonu sa četiri postignuta gola i devet asistencija, a kompletna slika nije imala previše svetlih tonova. Od početka nove, svi su svedoci nekog novog, konkretnijeg i otresitijeg Jojića.

Za razliku od nekih ranijih "lutanja" u veznom redu, sada je "zakucan" na mestu zadnjeg veznog, poziciji koja mu je prijala u prvom mandatu i koja mu očigledno i sada omogućava da bude važan faktor u ofanzivno nestvarno dobrom Partizanu. Sa četiri gola (poslednji Radniku u nedelju - 2:0) i sedam asistencija Jojić se već sredinom oktobra praktično izjednačio sa Jojićem iz prethodne sezone.

- Najbitnije je da smo uzeli tri boda i da nismo primili gol. Znali smo šta nas očekuje. Pobeda je mogla da bude ubedljivija, ali moramo biti zadovoljni sa 2:0. Napravili smo dobru uvertiru za četvrtak - istakao je vezista crno-belih prilikom podvlačenja crte pod 11. prvenstvenu pobedu.

Svaki novi trijumf, logično, donosi dodatnu injekciju samopouzdanja i preko potrebnog mira u svlačionici kluba iz Humske. Radnik je arhiviran praktično već u nedelju uveče, sve misli u Partizanu su već okrenute borbi za prvo mesto u grupi Lige konferencija i okršaju sa Gentom u četvrtak (21.00).

- Važno je da se pobede nižu. Imamo evropsku utakmicu pred nama, i u Ligi konferencija želimo da izvučemo maksimum. Spremamo se za pobedu! Igramo pred našim navijačima, nadamo se da će doći veliki broj ljudi na stadion da nas podrži.

Belgijanci su iste večeri kad i Partizan zabeležili identičnu pobedu nad Eupenom (2:0). I pored činjenice da ne blistaju u nacionalnom šampionatu, jasno je da je pred Stanojevićevim pulenima veoma težak posao kako bi i posle tri kola zadržali maksimalan učinak.

- Ispratio sam malo kad je grupa izvučena, pogledao sam rezultate. U prvenstvu im ne cvetaju ruže, nisu baš dobro startovali, uzeli su malo bodova u odnosu na ono što se učekuje od njih, ali sigurno je da su veoma nezgodna ekipa. Imaju nekoliko dobrih pojedinaca - zaključio je Jojić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri