CIRKUS U JUŽNOJ AMERICI: Penal, nije penal! Gol u 100. minutu i delirijum, a onda VAR i sudija, pa haos (VIDEO)

Novosti online

15. 10. 2021. u 08:41

MISLILI smo da smo sve videli u fudbalu kako se VAR pojavio, ali ovo što se dešavalo u Kolumbiji sigurno nikada nismo.

ЦИРКУС У ЈУЖНОЈ АМЕРИЦИ: Пенал, није пенал! Гол у 100. минуту и делиријум, а онда ВАР и судија, па хаос (ВИДЕО)

Foto AP

Čak 16 minuta duže od previđenih 90 trajao je duel Kolumbije i Ekvadora u 12. kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo! Ali i to nije bilo dovoljno da vidimo pogodak - 0:0. 

Ekvadorci su doputovali u Barankilju s jasnim ciljem da ostanu neporaženi, što su i uspeli. Bukvalno su preživeli ovo gostovanje, jer su u 100. minutu primili gol, ali ga je sudija Dijego Aro poništio zbog igranja rukom Jerija Mine.

Iako se defanzivac domaće selekcije i Evertona sjajno snašao u gužvi pred golom gostiju posle auta i precizno šutirao iz okreta, između četvorice protivničkih igrača, prethodno jeste primirio loptu na nepropisan način.

Nesvesni toga, gotovo svi sa klupe kolumbijske reprezentacije utrčali su na teren da proslave pogodak sa svojim junakom. Ispostavilo se, nesuđenim.

Gledao je snimak čak osam minuta, većao sa kolegama i na kraju pokazao da je Jeri Mina igrao rukom i da gol ne važi. I nastao je haos na terenu.

Pre toga arbitar iz Perua našao se u centru pažnje u 74. minutu, kada je Plata pao u kaznenom prostoru Kolumbije posle starta Kueljara, ali je tada - posle ogromnog pritiska domaćih igrača i gledanja video-snimka - bio na strani domaće selekcije. Procenio je da nema osnova za penal.

Prekid je u tim trenucima potrajao dobrih pet minuta, ali je bio samo jedan u nizu brojnih koji su viđeni tokom ovog meča obeleženog čestim faulovima. 

U derbiju južnoameričkih kvalifikacija Brazil je pokazao moć i savladao je Urugvaj sa čak 4:1. Blistao je vezista Lidsa Rafinja sa dva gola, Nejmar je dao jedan i dva puta je asistirao. 

Argentina je dobila Peru sa 1:0 pošto je Lautaro Martinez dao jedini gol na meču, a mogli su Peruanci do boda da Jotun nije promašio penal u 65. minutu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri