"HULIGANI ISTOČNE EVROPE SE UDRUŽILI": Engleska zbunjena posle navijačkog izbacivanja policije s "Vemblija"

Novosti online

14. 10. 2021. u 11:05

HULIGANI su ponovo na naslovnim stranama britanske štampe.

ХУЛИГАНИ ИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ СЕ УДРУЖИЛИ: Енглеска збуњена после навијачког избацивања полиције с Вемблија

Tanjug/AP

Prošle sedmice je na "Vembliju" odigrana kvalifikaciona utakmica za odlazak na Svetsko prvenstvo između reprezentacija Engleske i Mađarske, a ponašanje gostujućih navijača zgrozilo je Britance.


Ne samo da su ušli u sukob sa radnicima obezbeđenja, već su i njih i policiju koja im se pridružila izbacili sa stadiona.

Sada se ispostavilo da Mađari nisu bili sami - među izgrednicima su bili i poljski huligani, zbog čega je otvorena posebna istraga.

"San" javlja da su "rasistički nasilnici iz dve istočnoevropske zemlje bili udruženi u protestu zbog toga što su engleski fudbaleri klečali pred početak meča", a tome se dodaje i da su Skotland jard, engleska policija, ali i FIFA pokrenuli veliku zajedničku istragu povodom incidenata koji su se desili tokom meča.

- Na tribinama su primećeni i ljudi u obeležjima poljske reprezentacije i poljskih klubova - piše ovaj britanski list, citirajući i neke od navoda sa društvenih mreža.

- Veliki broj Poljaka je kupio karte i, ako pogledate snimke, možete da vidite na leđima navijača brojne poljske huliganske slogane. Jedan je imao jaknu sa amblemom Zaglebja, drugi Lođa, treći je imao kapuljaču sa poljskim grbom. Poljaci su udružili snage sa desno orjentisanim kolegama iz Mađarske, koje već nazivaju i braćom - citiran je jedan od navijača.

Ovaj incident je, kako piše "San", izazvao veliku bojazan pred naredni takmičarski nastup Engleske, kod kuće protiv Albanije.

Podsetimo, sam fizički sukob na "Vembliju" je, srećom, kratko trajao i povređenih nije bilo, ali su gostujući navijači svojim ponašanjem dospeli na stub srama u brojnim engleskim medijima.

Deo njih je potom likovao jer je uhapšeno šest huligana, a otkriveno je i da je sukob počeo kada je jedan radnik obezbeđenja pokušao da izvede Mađara koji ga je vređao na rasnoj osnovi.


Sama utakmica je završena bez pobednika, 1:1 - Salai je doveo goste u vođstvo u 24. minutu, a Stons u 37. postavio konačan rezultat.

Engleska je uoči poslednja dva kvalifikaciona kola prva u grupi sa 20 bodova, Poljaci su im "za petama" - imaju 17, treća je Albanija sa 15, a četvrta Mađarska sa 11.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest