STRAŠAN MEČ U TORINU: Francuska posle neverovatnog preokreta pobedila Belgiju i otišla u finale Lige nacija

Č. V.

07. 10. 2021. u 22:39

FRANCUSKA je u fantastičnom meču pobedila Belgiju sa 3:2 u Torinu posle velikog preokreta u drugom polufinalu Lige nacija.

СТРАШАН МЕЧ У ТОРИНУ: Француска после невероватног преокрета победила Белгију и отишла у финале Лиге нација

Foto: EPA-EFE/Alessandro di Marco

Au, kakav je ovo meč bio! Publika je mogla da uživa u pet golova, ali i još mnogo majstorija. Upravo se zbog ovakvih utakmica dolazi na stadion.

Junak trijumfa bio je Teo Ernandez, a ništa nije slutilo da će "trikolori" uspeti da slave, posebno ne posle 45 minuta kada su gubili sa 0:2 i bili nadigrani od "crvenih đavola".

Tri minuta je bilo dovoljno izabranicima Roberta Martineza da postignu dva pogotka. Uradili su to Janik Karasko i Romelu Lukaku i delovalo je da je Belgija već jednom nogom u finalu, ali očigledno da Francuzi nisu pomišljali na predaju.

Izašli su u mnogo drugačijem izdanju u nastavku susreta igrači Didijea Dešana i to im se isplatilo. Bili su svesni da nemaju šta da izgube pa su krenuli da kidišu ka golu Tiba Kurtoe.

Rezultat je u 62. minutu smanjio Karim Benzema, da bi Kilijan Mbape u 69. realizvao jedanaesterac posle faula nad Antoanom Grizmanom.

Veliki preokret Francuskoj doneo je Teo Ernandez u 90. minutu odličnim udarcem sa leve strane. Nije golman Real Madrida ništa mogao u toj situaciji.

RADOST Igrači Francuske nakon gola Ernandeza/Foto: EPA-EFE/Alessandro di Marco

Ipak, Belgijanci će se dugo po lošem sećati ono što se desilo samo dva minuta pre gola igrača Milana. Sjajan napad su "crveni đavoli" krunisali pogotkom i sebe videli u finalu, ali tada na scenu stupa VAR.

Nemačkom sudiji Zibertu je rečeno da je strelac pogotka Lukaku bio u minimalnom ofsajdu, tako da je gol morao da bude poništen. Do kraja Francuska sačuvala prednost.

"Trikolori" će u finalu igrati protiv Španije u nedelju od 20.45, dok će Belgija u meču za treće mesto odmeriti snage sa Italijom. Taj meč je istog dana u 15 sati.

BONUS VIDEO: RAT NAVIJAČA: Haos u Francuskoj - Pristalice Lila ponovo u centru pažnje

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)