PAD ITALIJE: Azuri porazom u polufinalu Lige nacija prekinuli neverovatan niz od 37 mečeva bez poraza

Novosti online

06. 10. 2021. u 22:44

FUDBALERI Španije prvi su finalisti Lige nacije pošto su u polufinalu na stadionu Đuzepe Meaca u Milanu savladali evropskog šampiona Italiju sa 2:1.

ПАД ИТАЛИЈЕ: Азури поразом у полуфиналу Лиге нација прекинули невероватан низ од 37 мечева без пораза

foto: EPA

Dvostruki strelac za crvenu furiju bio je Feran Tores. Napadač Mančester sitija savladao je Điđija Donarumu u 17. minutu pa u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Oba puta asistent mu je bio levo krilo Sosijedada Mikel Ojarzabal. 

Njih dvojica tako su doneli prvu pobedu crvenoj furiji u Italiji od 1971. godine, ali su istovremeno i prekinuli seriju azura od 37 utakmica bez poraza, koja traje od 10. septembra 2018. godine i poraza u grupnoj fazi prve Lige nacija od potonjeg osvajača Portugala.

Počasni pogodak za četu Roberta Mančinija postigao je Pelegrini u 83. minutu. Italija je igrala sa desetoricom od završnice prvog poluvremena pošto je zbog drugog žutog kartona isključen kapiten Leonardo Bonuči.

foto: EPA

Navijači Milana koji su činili većinu Italijana na stadionu nisu lepo primili golmana azura i PSŽ, a nekada uzdanisu rosonera Điđija Donarumu. Bilo je zvižduka ali i ismevanja kada mu je tokom prvog poluvremena lopta prošla kroz ruke i zamalo završila u golu, odakle je izvukao kasniji tragičar Bonuči.

foto: EPA

Selektor furije Luis Enrike, koji je pred ovaj duel bio pod baražnom vatrom španskih sportskih novinara, u vatru jegurnuo tri klinca - Jeremija iz Viljareala, Hila iz Totenhema i Gavija iz Barselone, koji je sa 17 godina i dva meseca postao najmlađi debitant u istoriji Španije.

U drugom polufinalu u četvrta  sastaju se FRancuska i Belgija u Torinu. Finale je na proramu u nedelju u Milanu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a