EMOTIVNA ISPOVEST BIVŠEG FUDBALERA ZVEZDE: Arkan me zvao pre DŽajića, a Muslinove reči još bole

Novosti online

03. 10. 2021. u 11:12

Mnogi se sećaju bivšeg fudbalera Crvene zvezde Sanibala Orahovca, koji je iz redova Budućnosti pojačao tim s Marakane 2001. godine.

ЕМОТИВНА ИСПОВЕСТ БИВШЕГ ФУДБАЛЕРА ЗВЕЗДЕ: Аркан ме звао пре Џајића, а Муслинове речи још боле

Foto: N.Skenderija

Sa nekih 12-13 godina Sanibal je krenuo da igra fudbal u lokalnom Dečiću odakle se preselio u OFK Titograd. Tamo je boravio sve do 19. godine, da bi potom usledio prelazak u Budućnost. A onda i kruna karijere 2001. godine i dolazak u Zvezdu.

- To je neki put koji smo svi mi igrači iz Crne Gore prolazili. Kao što su nekada i Savićević i Mijatović i Brnović... Svi su oni tu negde ponikli pa završili u Budućnosti. A odatle dalje, u Zvezdu ili Partizan - priseća se Orahovac na početku razgovora za Telegraf u kom je otkrio kako je završio na Marakani.

- Pre dolaska u Zvezdu, imao sam poziv Obilića. Konkretno od Arkana u to vreme. To je bilo pre Budućnosti, kada sam ja igrao crnogorsku ligu i dao 30 golova te godine. Pored Obilića i Arkana, zvao me je i Borac iz Čačka, ali sam odlučio da ostanem u Crnoj Gori još dve godine. Osećao sam da sam još mlad, a i to vreme je bilo takvo da mi je bilo teško da se odvojim od porodice. Nisam imao taj osećaj da li treba da idem. Na kraju se ispostavilo kao dobar potez, jer sam u Budućnosti igrao standardno i bio najbolji strelac. Dao gol Zvezdi, Partizanu...

Upravo je posle jednog gola Zvezdi dobio poziv sa Marakane da obuče crveno-beli dres.

- Igrali smo na Marakani protiv Zvezde i sećam se da sa dao gol iz slobodnog udarca. Tada je branio Aleksandar Kocić. Doduše, on je malo grešku napravio. Lopta mu je skliznula. Bila je velika daljina. sećam se kada je neko sa klupe rekao: "Je l' moguće da će da šutira?" Ja sam šutirao i lopta je ušla u gol, mada smo izgubili sa 2:1. I posle toga, u autobusu dobijem poziv od Dragana Džajića. Taj dan i taj osećaj nikada u životu neću zaboraviti. Ja sam kao klinac bio veliki navijač Zvezde, ona mi je bila sve. I otac koji je voleo fudbal, samo nam je Zvezda bila u glavi. Sećam se svih Zvezdinih utakmica 90-ih, mogao bih da ih prepričam. Pa onda onaj dvomeč protiv Kelna, plakao sam kao malo dete. I taj poziv je bio ostvarenje sna koji sam priželjkivao kao klinac. Kao mali sam samo i razmišljao i zamišljao da dođem i igram za Zvezdu. U sobi sam imao postere svojih idola iz Zvezde u prirodnoj veličini. Nije bilo lako doći tada u Zvezdu i Partizan. Morao si da imaš određeni kvalitet. Ja se sećam da je devet godina pre mene Anto Drobnjak bio poslednji koji je iz Budućnosti došao u Zvezdu - rekao je Orahovac.

Foto: N.Skenderija

 

A, setio se i kako ga reči Slavoljuba Muslina pred meč s Rozenborgom i dalje jako bole. Zvezda je u međuvremenu izbacila i Odenze u kvalifikacijama za Kup UEFA, a potom je usledio meč protiv Rozenborga koji je mogao da proslavi Orahovca.

– Ja sam tu loptu video u golu. Sedam dana pred utakmicu trenirao sam sa prvim timom i očekivao sam da ću da igram. Tako sam razmišljao, da ću biti u 11. Međutim, Muslin se odlučio za Bojana Đorđića. Sećam se da je na tom meču bilo neko loše vreme, neka kiša, hladno i da sma se čak dva puta zagrevao. I na kraju me je Muslin ubacio u drugom poluvremenu. Imao sam tu šansu i namestio sam Žigiću da sam izađe pred golmana. To je sve što je Zvezda napravila u Norveškoj na utakmici, to su te dve šanse. Možda sam mogao drugačije da reagujem, sad je kasno, ali mislim da sam sve igrački uradio kako treba. Jednostavno, lopta nije htela u gol – rekao je Orahovac i dodao:

– Revanš je bio i te kako bolan za mene, to moram da ispričam. Mene je Muslin uigravao među 11. Očekivao sam da ću da igram, ali pred utakmicu, kada je Muslin napravio sastav, mene nije bilo u njemu. Ja sam se, iskreno, začudio, jer sam 10 dana uigravan. Posle toga vidim da me nema ni na klupi, ni među 18. Ne znam iz kog razloga, nisam ga pitao nikada. Samo je rekao “Orahovac se ne skida.” To nikada neću zaboraviti, mnogo mi je bilo teško. Jer, tih 14 dana se samo pričalo o mojoj šansi i šansi koju je Žigić imao. Odigrali smo dobar meč tamo, čak je Muslin rekao da je sve tamo bilo u redu, polako, da se spremamo za revanš. I onda me nema ni među 18… Ne bi se ništa promenilo ni da sam pitao – istakao je Orahovac u velikom intervjuu za Telegraf.

BONUS VIDEO: Nakon nokauta - Sudija usred ringa morao da uspava MMA borca

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri