SLATKA OSVETA SITIJA: Junajted izgubio od Vile, Bruno promašio penal

Novosti online

26. 09. 2021. u 08:00

OD 29. maja do juče, Čelsi i Mančester siti se nisu ni pogledali. Poslednji put je to bilo u finalu Lige šampiona kada je tim iz Londona šokirao Gvardiolu i "buržuje" iz Mančestera i pobedio 1:0. Juče, na prvom susretu posle duela u Portu u maju, Mančester siti je servirao slatku osvetu.

СЛАТКА ОСВЕТА СИТИЈА: Јунајтед изгубио од Виле, Бруно промашио пенал

FOTO: EPA

Identičnim rezultatom (1:0) gostujući tim je poneo kući tri velika boda čime je na idealan način iskorišćen kiks gradskog rivala, Junajteda, koji je kod kuće izgubio od Aston Vile (0:1).

Utakmica na "Stamford bridžu" je bila sve samo ne derbi kola Premijer lige Engleske. Siti je pritiskao i "davio" Čelsi svih 90 minuta i najpoštenije bi bilo reći da je Gvardiolin tim trebalo da smesti još najmanje dve lopte iza leđa sjajnog golmana Čelsija Eduarda Mendija.

Ovako, detalj iz 53. minuta i gol Brazilca Gabrijela Žezusa je odlučio pobednika i bila je to praktično slatka osveta "građana" za sve patnje s kraja maja kada su londonski "plavci" odneli najvredniji trofej u sezoni u svoje vitrine.

Posle ove utakmice najviše je izgleda laknulo treneru Sitija Pepu Gvardioli koji je do juče imao tri poraza od nemačkog kolege Tomasa Tuhela. Juče se španski stručnjak konačno poradovao pobedi, jer bi u suprotnom sigurno "dozidao" svoj teški i tvrdi kompleks koji je već počeo da mu titra ispred očiju.

U trenucima kada je završen meč na "Stamford bridžu", Mančester junajted je prolazio kroz agoniju na svom "Old Trafordu". Izgubio od je od Vile golom u 88. minutu, iako je Portugalac Bruno Fernandeš imao šut sa bele tačke u 91. Nekim čudom je imao prednost u odnosu na zemljaka Kristijana Ronalda, a njegov šut je završio negde između 12. i 17. reda severne tribine "Teatra snova".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a