PARTIZAN DOČEKUJE SPARTAK! Stanojević: "Ni reč više o Sumi"

N. I.

25. 09. 2021. u 21:26

SEJDUBA Suma može. Ne može. Hoće. Neće. Od preksinoć je presekao Partizan i rekao vrlo jasno: fudbaler iz Gvineje više nema ugovor sa crno-belima i slobodan je igrač.

ПАРТИЗАН ДОЧЕКУЈЕ СПАРТАК! Станојевић: Ни реч више о Суми

Foto: M. Vukadinović/N. Paraušić

Tako se završila saga o igraču koji je u leto 2017. godine stigao u Humsku 1 pod okolnostima koje su više ličile na dramu sa srećnim krajem nego na nonšalantnu priču koju je svojim infantilnim potezima 30-godišnji odrastao čovek iz Gvineje kreirao sve vreme o sebi.

U predvečerje meča 11. kola Superlige u kojem u 20.15 Partizan dočekuje subotički Spartak, trener crno-belih Aleksandar Stanojević je trošio vreme i energiju na konferenciji za medije pričajući o Sumi koji je kršeći norme ponašanja i klupske discipline, donjim delom leđa za sobom zalupio vrata kluba u kojem je do juče bio najskuplje plaćeni igrač u njegovoj istoriji (1,6 miliona evra).

- Dosta puta sam komentarisao stvari vezane za njega i ne znam da li sam bio dovoljno jasan. Prvo sve kažem igraču u četiri oka, pa onda sve to na sastanku, pa nakon toga javno. Nismo reagovali na prvu loptu, na kraju se desilo ovo što se desilo. Svima nam je žao, nikome ova situacija nije potrebna. Ipak, znamo pravila, kako se ovde funkcioniše, sve je jasno i jednostavno. S druge strane, od mene nikada nećete čuti da bivšeg igrača ili nekog ko je nosio crno-bele boje komentarišem u negativnom kontekstu - započeo je Stanojević svoju poslednju priču u vezi sa Sumom.

Naglasio je trener da je u više navrata pokušao sa igračem da pronađe način da se reše mnoge ujdurme s njim, od učestalih povreda, preko gubljenja pasoša, kašnjenja na pripreme, odlaska bez dozvole da igra za reprezentaciju i muku sa pučom u Gvineji.

- Imali smo sastanak sa njim više puta. Moram i da pojasnim neke stvari. Ja sam došao u Partizan 1986. godine iz Hajduka s Liona. Išao u sam u školu Partizana, imao trenere koji su nas vaspitavali. Branko Rašović, Radomir Antić, veličine koje su vas učile mnogo čemu. Bio sam deo prvog tima gde je bio Ljubiša Tumbaković, koji nas je učio kako Partizan treba da funkcioniše. Dolazio sam i odlazio, bio sam pomoćnik Đukiću, bio samostalan trener. Svi koji me poznaju, znaju o kakvom stilu i vaspitanju u Partizanu pričam - dodao je Stanojević.

Zatim je trener to još plastičnije objasnio na primeru Izraelca Bibarsa Natha.

- Moji igrači su svesni šta je naš osnovni zadatak. Prvo je da poštujemo grb. To je važnije od bilo koje druge situacije. Menjaće se igrači i generacije, ali ovo se nikad neće menjati. Natho nije bio u startnih 11, bio je u Novom Sadu, dao dva gola i dobili smo meč, posle toga protiv Novog Pazara otvara utakmicu, pa nije igrao protiv Santa Klare, jer sam smatrao da je Suma bolji za tu situaciju, ali Natho dolazi sledeći put i daje gol i energiju - zaključio je Stanojević.

 

RIKARDO ZA PRIMER

ŽELEĆI da do kraja pojasni da ima u svojoj ekipi vrhunske profesionalce, Aleksandar Stanojević je izdvojio nekoliko primera:

- Imamo Rikarda koji ne bira utakmice i igra pod injekcijama. Šćekić bude rezerva, da gol protiv Sočija i sledeći put ga ne stavim protiv Santa Klare, ali na sledećoj utakmici "pogine" za grb Partizana. Imate Jojića koji ne odigra jednu utakmicu, pa onda dođe i reši utakmicu sa Santa Klarom sa Saničaninom. Neca Stevanović odbrani penal protiv Sočija, pa ga nema, pa tek onda u Lučanima bude tu i "pogine" za tim. Svi idemo u istom pravcu, svi smo zajedno, nema veze ko će igrati, da li Obradović ili Urošević. Onda shvatite kakvi su to momci i koliko je tu Partizan iznad svega i iznad dokazivanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!