DRUGI DEBI U ZVEZDI! Stefan Lazarević: "Moj novi početak"

V. PRERADOVIĆ

25. 09. 2021. u 20:18

SEDAM i po godina od debija u prvom timu Zvezde, tada sa nepunih 18 leta, Stefan Lazarević je ponovo obukao dres za koji je sudbinski predodređen.

ДРУГИ ДЕБИ У ЗВЕЗДИ! Стефан Лазаревић: Мој нови почетак

FOTO: ABA liga

U prvoj takmičarskoj utakmici ove sezone, u kojoj su crveno-beli zgromili ekipu Splita (97:61), sada već 25-godišnjem momku bilo je dovoljno 12 minuta igre da prigrabi naklonost navijača - 13 poena (3/3 za dva, 2/2 za tri), tri skoka, dve ukradene lopte i asistencija.

U međuvremenu, sudbina nije bila nimalo blagonaklona prema Stefanu. U februaru 2018, kao igrač na pozajmici u FMP, doživeo je tešku povredu kolena koja ga je odvojila od terena 22 meseca. Da nesreća bude još bolnija, to se desilo u meču Kupa Koraća upravo protiv njegove Zvezde.

ošao sam neke stvari, neke veoma teške periode, ali radim, trudim se i crpim energiju iz svega toga - kaže Lazarević, čiji je povratak na teren u crveno-belom najlepša priča Zvezdine ovosezonske premijere.

- Sve to me je jako očvrslo, zahvalan sam na tome što uopšte imam mogućnost da istrčim na teren, da se zagrevam, budem u prilici da igram. Kada tako dugo odsustvujete, kada ne znate da li ćete da se vratite, morate da osećate veliku zahvalnost. Sve što dođe posle toga, veliki je plus. U odnosu na iskustvo koje sam imao kada sam priključen Zvezdinom prvom timu sa 21 godinom, sada je mnogo drugačije.

Stefan nije bio sasvim fit za novi crveno-beli početak. Od turnira u Minhenu, zbog lakše povrede, nije trenirao sa ekipom. Ogromna želja gurnula je u zapećak te "sitnice", za manje od tri minuta postigao je devet poena, dve trojke i koš uz dodatno slobodno bacanje.

- Pomalo i neočekivano - iskren je Lazarević.

- Bili su to otvoreni šutevi, što je uvek 50-50, uđe ili ne. Imao sam sreće da je ušlo. Postoje neke stvari na kojima bi trebalo da radim, zbog kojih nisam zadovoljan. Biće još bolje. Smatram da je moj zadatak ove sezone da saigrači steknu poverenje u mene, u neke stvari kojima mogu da doprinesem na terenu. Mnogo mi znači što imam podršku celog tima i stručnog štaba, moje je samo da radim i da ispunim svaki zadatak.

FOTO: ABA liga

Bez čak petorice povređenih prvotimaca (Dobrić, Lazić, Davidovac, Vajt, Uskoković), crveno-beli su fanatičnim zalaganjem od prvog do poslednjeg minuta zagrevali dlanove 2.500 prisutnih u hali "Aleksandar Nikolić".

- Veoma je bitan način na koji smo otvorili sezonu, ali možda i bitnije od toga to što smo svi zdravi završili utakmicu. Imali smo problema sa povredama i zato bih poželeo saigračima da se što pre oporave i vrate na teren. Hvala publici, a nama na prvom mestu želim više zdravlja u narednom periodu. Atmosfera je bila odlična, nisam navikao na ovoliki broj gledalaca posle cele prošle sezone u kojoj nismo mogli da igramo pred publikom.

Zvezdu u petak očekuje evroligaški debi sa Fenerbahčeom u Istanbulu, tri dana kasnije derbi ABA lige protiv Budućnosti u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave