VEČITI UZ RADAKOVIĆA: Fudbaleri Partizana i Zvezde izlaze na derbi u majicama sa likom nekadašnjeg igrača crno-belih

Novosti online

19. 09. 2021. u 15:07

Radovan Radaković, nekadašnji čuvar mreže Partizana, igra utakmicu života, a podršku će imati na večitom derbiju između Partizana i Crvene zvezde.

ВЕЧИТИ УЗ РАДАКОВИЋА: Фудбалери Партизана и Звезде излазе на дерби у мајицама са ликом некадашњег играча црно-белих

Foto: AP

Radaković je boje crno-belih branio u periodu od 2000. do 2004. godine. a sada mu je više nego ikad potrebna pomoć. Krajem prošle godine saznao je da boluje od difuznog karcinoma želuca, i to u možda najlepšem periodu života jer je željno iščekivao da još jednom postane otac.

Miran porodičan život se pretvorio u tragediju, jer je Radovanova supruga usled stresa u 6. mesecu trudnoće izgubila bebu. Radovan je pokazao da u njemu i dalje vlada sportski duh, pa nije odustao od borbe.

Imao je veoma jake i mučne hemioterapije, koristio je razne komplekse vitamina, korigovao je način ishrane i sve mu je to pomoglo da se bar malo stabilizuje. Radovanu je odobrena operacija u bolnici „Koc University“ u Istanbulu.

Četvrtog jula 2021. godine Radovan je stigao u bolnicu, ali stvari nisu tekle kako se očekivalo. Dogodile su se komplikacije, sa kojima se njegov organizam teško bori. S obzirom da porodica nema dovoljno sredstava da pokrije sve troškove (produženog) lečenja, Radakovićima je sada, više nego ikad potrebna pomoć.

„Radovanu su sredstva potrebna za lečenje, operaciju, rehabilitaciju, imunoterapije, hemioterapije, za lekove i suplemente kao i za putne troškove i smeštaj“, navodi se na sajtu “Budi human’‘.

Svako ko želi da pomogne Radovanu Radakoviću da dobije ovu najvažniju borbu, može to da učini slanjem SMS poruke 1082 na 3030.

Ideja je da ga podrže fudbaleri, igrači Crvene zvezde i Partizana nosiće majice sa likom Radakovića uz informaciju da se može pomoći slanjem SMS poruke 1082 na 3030.

Radaković je nakon golmanske karijere postao i trener, ali trenutno fokus je samo na jednome, a to je da Radovan ozdravi, a porodica stane na noge.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)