STANKOVIĆ BEZ UVIJANJA: "Dolazimo u Humsku po pobedu"

Zoran Ćorović

19. 09. 2021. u 09:45

ŠAMPION dolazi u Humsku da najvećem rivalu pokaže zašto je najbolji tim u Srbiji četiri godine.

СТАНКОВИЋ БЕЗ УВИЈАЊА: Долазимо у Хумску по победу

Foto: EPA. M. Vukadinović

Uz sav respekt prema domaćinu, trener Crvene zvezde Dejan Stanković je svima jasno stavio do znanja da će njegov tim ići na pobedu u 165. okršaju večitih.

- Derbi je nešto na šta Srbija treba da bude ponosna, pogotovo u poslednje vreme, jer kao što svi mogu da vide, i Zvezda i Partizan krče put domaćeg fudbala da u Evropi imamo možda i dva učesnika u Ligi šampiona, ako ne to, onda bar skraćene kvalifikacije. Što se nas tiče, Ben je povređen, pokušaćemo da osposobimo Pavkova da odigra bar neki minut, ali kao što sam rekao i pred Bragu - koga nema, bez njega se mora. Znate i sami, derbi ne može da se prognozira, ali dolazi u dobrom momentu za nas. Pobeda protiv Brage daje sigurnost i samopouzdanje - "do vrha" je Stanković ispunjen pozitivnom energijom.

Zvezdin trener je naglasio da nema svrhe pripremati neko posebno iznenađenje ili taktiku.

- Nema tu kalkulacija, niti može da se prognozira. Igraćemo da pobedimo. Pripreme su više psihološke, nego taktičke. Ne možemo mi jedni druge mnogo da iznenadimo, jer se dobro poznajemo, a stil igre obe ekipe je već sad prepoznatljiv. Mislim da ne mogu da nas iznenade, mogu da zamene nekog igrača, ali to je to. Bitna je psihologija, jer na ostalim utakmicama gubiš bodove, a derbi je poraz, ako ga izgubiš. Tad gubiš kao navijač pre svega, i onda je to mnogo teško da se prihvati. Tako da ćemo uraditi sve da se vratimo sa pozitivnim rezultatom.

Stanković je želeo i pojedince i tim da pohvali za odličan meč protiv Brage, jer očekuje da se "ponove" i u derbiju.

- Katai je neko ko se ne plaši i ne zanima ga koji je minut utakmice u smislu preuzimanja odgovornosti. Hrabar je i svi mu verujemo. Pohvalio bih i Gobeljića, jer je čuvao najboljeg igrača Brage. Primili smo gol koji je bio posledica umora i naših sitnih grešaka, ali me je on oduševio. Dioni je "porastao" u poslednjih mesec dana i meni je drago kada ulazi u šanse, ali je vreme da ih realizuje. Direktan sam sa mojim igračima i kažem - špic Zvezde iz dve šanse mora da postigne dva gola i kada nema nijednu šansu, mora da izmisli gol. Ipak, ne bih da izdvajam nikoga, jer pojedinca kod nas izbaci grupa - zaključio je Stanković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna