NEĆE BITI OPUŠTANJA: Fudbaleri Srbije otputovali u Dablin gde ih čeka meč sa Irskom

N. ILjUKIĆ

05. 09. 2021. u 18:47

DA su Irci pre nekoliko dana izdržali još dva minuta u gostima protiv Portugalije, fudbaleri Srbije bi bili već jednom nogom na Svetskom prvenstvu u Kataru sledeće godine.

НЕЋЕ БИТИ ОПУШТАЊА: Фудбалери Србије отпутовали у Даблин где их чека меч са Ирском

Foto: N. Skenderija

Ovako, svima nam se opet dogodio Kristijano Ronaldo i za zrnom sreće sada nema potrebe da se okrećemo. "Orlovi" su očigledno u nekom svom, konačno pozitivnom ritmu i gaze kroz kvalifikacije kao njihovi slavni prethodnici iz doba pokojnih velikana Slobodana Santrača, Ilije Petkovića, Radomira Antića, pa iz novije ere u kojoj je Slavoljub Muslin širom otvarao vrata odlaska na Svetsko prvenstvo.

MITROVIĆ U AVIONU

Foto: N. Skenderija

IMAO je peh Aleksandar Mitrović u 82. minutu meča sa Luksemburgom, kada je dobio jak udarac u levu jagodičnu kost. Odmah je izašao iz igre i postavilo se pitanje da li će biti spreman za duel u Irskoj. Ipak, on je juče otišao sa ostatkom reprezentacije u Dablin, a u slučaju da ne može da zaigra, očekuje se da će dostojno da ga zamene Vlahović ili Jović, a možda selektor Stojković pošalje na teren od prvog minuta obojicu napadača.

U subotu je u Beogradu lako pao Luksemburg (4:1), a već danas po podne selektor Dragan Stojković je poveo svoj tim u Dablin gde ih prekosutra očekuje Republika Irska koja očigledno u promenljivoj formi igra ove kvalifikacije. Jer, solidan utisak koji su ostavili u Portugaliji, Irci su pokvarili preksinoć remijem kod kuće sa Azerbejdžanom (1:1), izjednačujućim golom u smiraj meča.

Srbija je imala samo jedan mali prazan hod u igri. To je bilo u periodu od 70. do 80. minuta i tada je Luksemburg uspeo da smanji na 2:1. Dovoljno da se "proguta knedla", ali i da se brzo svi u crvenim dresovima na terenu dozovu pameti i sa nova dva gola ipak ostave vrlo dobar utisak.

- Skoro u svakom ciklusu kvalifikacija do sada smo primali golove u trenucima kada je zapravo trebalo da mirno privodimo utakmice kraju u našu korist. Svesni smo da je to jedna od većih mana u našoj igri. Voleo bih da se već u Dablinu, u meču sa Republikom Irskom popravi i taj segment igre - više nego iskren bio je Sergej Milinković-Savić.

NAJBOLjI STRELAC

ALEKSANDAR Mitrović je posle četiri kola ubedljivo najbolji strelac evropskih kvalifikacija za Mundijal u Kataru. On je sinoć dao dva gola Luksemburgu i sa ukupno sedam pogodaka je na vrhu liste strelaca. Iza njega su Poljak Levandovski, Izraelac Zahavi, Belgijanac Lukaku i Turčin Jilmaz sa po četiri.

Ovaj momak je, uz kapitena Dušana Tadića, jedan od najboljih kreatora igre naše reprezentacije.

SUDI ŠPANAC

UTAKMICU koja se prekosutra igra u Dablinu sudiće arbitri iz Španije. Glavni je Hoze Marija Sančez, a pomoćnici na terenu su Kabanero, Prijeto i četvrti - Gonzales, dok će u VAR sobi u Nionu da sede Fernandez i Sobrino.

Asistencija kojom je u 22. minutu počastio Aleksandra Mitrovića za vodeći gol Srbije, kada je iz igre izbačena kompletna odbrana gostiju, dugo se i uporno vežba. Bar jedan takav vanserijski potez trebaće nam i sutra uveče u Dablinu.

- Irci sigurno neće biti demoralisani na utakmici protiv nas, iako imaju poraz od Portugalije i remi sa Azerbejdžanom. Uveren sam da će da se bore od prvog minuta, jer to je jednostavno deo njihovog mentaliteta. Ipak, sve zavisi od nas - poručio je kapiten Tadić pred poletanje za Dablin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju