SRPSKE STONOTENISERKE OBEZBEDILE BRONZU NA POI U TOKIJU: Do finala, još samo korak!

S.BAJIĆ

31. 08. 2021. u 13:00

BORISLAVA Perić- Ranković i Nada Matić, uzdanice naše stonoteniske reprezentacije u konkurenciji osoba sa invaliditetom, obezbedile su bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. One su se juče, pobedom 2:0 u partijama nad Timom paraolimpijskog komiteta Rusije, plasirale u polufinale u kojem će danas da se odmere sa Šveđankama.

СРПСКЕ СТОНОТЕНИСЕРКЕ ОБЕЗБЕДИЛЕ БРОНЗУ НА ПОИ У ТОКИЈУ: До финала, још само корак!

FOTO: N. Paraušić

Naše dame su najpre u dublu nadigrale Aleksandru Vasilevu i Nadeždu Pušpaševu 3:1, zatim je Borislava u singlu pobedila Vasilevu 3:0, tako da treći meč između Matićeve i Pušpaševe nije bilo potrebe da se igra.

- To je realnost- kaže u telefonskom razgovoru Zlatko Kesler, selektor reprezentacije Srbije i trener naših paraolimpijki.- Dobro su odigrale u meču koji smo, jednostavno, morali da dobijemo. U duelu za finale sa Šveđankama, šanse su 50:50. Njihova prva takmičarka, Ana Karan, jedna je od najboljih igračica a nije uspela da stigne do medalje u pojedinačnoj konkurenciji, kao inaša Borislava. To će biti dodatni motiv za obe.

Vronza oko vrata 

- Bronza je oko vrata, jer se od ove godine ne igraju mečevi za treće mesto, već samo finale, a upravo to je naša želja- kaže selektor Kesler.- Međutim, ostaje žal što se niko od naših četvoro takmičara u pojedinačnoj konkurenciji, koji su dogurali do četvrtfinala, nije plasirao u polufinale. Šteta, jer bili smo na korak do medalje.

U muškoj konkurenciji naši Mitar Palikuća i Goran Perlić nisu prošli dalje. Izgubili su od sjajnih reprezentativaca Poljske 1:2. Palikuća je pobedio Krištofa Zilu 3:1, Perlić je izgubio od Rafala Lisa 0:1, a u dublu su Poljaci bili bolji 3:0 i plasirali se u četvrtinu finala.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)