MITROVIĆ I VLAHOVIĆ PRED MEČEVE U KVALIFIKACIJAMA: Možemo da uzmemo šest bodova, uradićemo sve što je do nas da pobedimo

Novosti online

30. 08. 2021. u 15:30

FUDBALSKI reprezentativci Srbije Stefan Mitrović i Dušan Vlahović izjavili su da su uželeli igranja za nacionalni tim i da se nadaju maksimalnom učinku u predstojećim mečevima.

МИТРОВИЋ И ВЛАХОВИЋ ПРЕД МЕЧЕВЕ У КВАЛИФИКАЦИЈАМА: Можемо да узмемо шест бодова, урадићемо све што је до нас да победимо

FOTO: FSS

Srbija 1. septembra igra prijateljski meč sa Katarom, dok će 4. septembra u kvalifikacijama za Svetsko prevenstvo dočekati Luksemburg na stadionu "Rajko Mitić", a tri dana kasnije igraju protiv Republike Irske na gostovanju.

- Uželeli smo se, uvek je čast igrati za reprezentaciju. Veliko je zadovoljstvo doći u Pazovu i provoditi vreme sa ekipom i stručnim štabom. Što se tiče sledećih utakmica, već duže vreme smo sa "misterom", znamo šta očekuje od nas. Znamo sistem igre i to može da bude prednost u narednim utakmicama - rekao je Mitrović na video konferenciji za medije.

Vlahović je istakao da je igranje za reprezentaciju najveća čast i ogdovornost.

- Mi mormao da damo sve od sebe, ostalo ćemo videti šta i kako - naveo je Vlahović.

Stefan Mitrović: Svaka utakmica za reprezentaciju je bitna

Mitrović je govorio i o tome koliko će biti važna pobeda u prijateljskom meču pred nastavak kvalifikacija za SP.

- Svaka utakmica za reprezentaciju je mnogo bitna, treba da gradimo pobednički mentalitet. I utakmica protiv Katara je bitna, ali su dve kvalifikacione utakmcie mnogo bitnije jer igramo za bodove. I protiv Katara treba odigrati maksimalno ozbiljno - poručio je on.

Napadač Fiorentine naveo je da se atmosfera u timovima zasniva na pobedama i da bi bilo dobro da se trijumf upiše i protiv Katara.

- Bilo bi lepo da pobedimo i da to bude lepa uvertira za predstojeću utakmicu u kvalifikacijama koja je od krucijalnog značaja, koju ćemo pokušati da pobedimo - rekao je Vlahović.

Mitrović je istakao da će oba meča biti teška, ali da tim Srbije može do šešt bodova.

- Postavali smo imperativ da idemo na maksimalan broj bodova i daćemo svoj maksimum da uzmemo šest bodova u te dve utakmce. Milsim da imamo kvalitet za to. U svaku utakmicu treba da uđemo maksimalno ozbiljno kao i u martovskom okupljanju, a kada tako pristupimo naš kvalitet dolazi do izražaja. Čekaju nas teške utakmice, obe su teške na svoj način. Pripremićemo se ozbiljno i uradićemo sve što je do nas da pobedimo - smatra Mitrović.

Stefan Mitrović/FOTO: M. Vukadinović

Fudbaler Hetefea je potom analizirao protivnike u septembarskim kvalifikacijama.

- Luksemburg ima nekoliko vrlo opasnih igrača, imaju selektora koji radi drugi niz godina i nisu slučajni njihovi sve bolji rezultati. Irska je igrački kvalitetnija od Luksemburga, imaju igrača u Premijer ligi i klasični su predstavnici ostrvskog fudbala sa puno duela, dugih lopti i oprasnih prekida - zaključio je Mitrović.

I Vlahović ističe da neće biti lako ni protiv Luksemburga ni protiv Irske.

- Na nama je da se pripremimo. Daćemo sve od sebe da pobedimo, jer nam je pobeda uvek imperativ. Idemo korak po korak do našeg cilja, a to je SP - poručio je napadač kluba iz Firence.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)