OD MIHE DO MURINJA: Počinje nova sezona Serije A

Đ. SAMOILOVIĆ

20. 08. 2021. u 20:22

ZNATNO osiromašen igrački kadar u novoj sezoni Serije A mogao bi potpuno da nadomesti šarenoliki spektar novih trenera, uglavnom povratnika.

ОД МИХЕ ДО МУРИЊА: Почиње нова сезона Серије А

FOTO: EPA

Najbolji rang italijanskog fudbala počinje sutra utakmicama šampiona Intera i Đenove, kao i Verone i Sasuola (obe u 18.30), a posle odlazaka pojedinih zvezda i male aktivnosti na "merkatu" usled teške finansijske situacije, upravo bi stručnjaci kraj aut-linija mogli da budu u prvom planu.

Čak pet od sedam klubova koji su izborili Evropu lane promenilo je trenera. Samo su Atalanta i Milan ostali sa istim kormilarima. Vratili su se u Seriju A ekscentrični i uvek medijima zanimljivi Žoze Murinjo, strastveni pušač Mauricio Sari, i seli na kormilo rimskih velikana Rome i Lacija.

Takođe, u Juventus se posle dvogodišnje pauze i neuspelih eksperimenata sa Sarijem i Pirlom, vratio rodonačelnik dinastije "stare dame", koja je devet godina harala italijanskim fudbalom - Masimilijano Alegri, koji bi umesto bombastičnih pojačanja, mogao da bude najjači štih za povratak torinskog giganta na tron. Od popularnog Maksa ne treba očekivati atraktivne konferencije, šaradu kraj aut linije, već ono što radi najbolje - zatezanje raspuštene ekipe i osvajanje titule.

Nju će morati da preotme Interu, kojeg je brzo posle podizanja pehara napustio Antonio Konte, a kao zamena je doveden Simone Inzagi, stručnjak koji je vodio Lacio uspešno dugi niz godina.

ČAK 16 SRBA U SERIJI A

U SERIJI A ove sezone nastupiće čak 16 srpskih fudbalera: Boris Radunović (Kaljari), Ivan Radovanović (Đenova), Aleksandar Kolarov (Inter), Nikola Milenković, Dušan Vlahović, Aleksa Terzić (Fiorentina), Sergej Milinković-Savić, Dimitrije Kamenović (Lacio), Petar Mićin (Udineze), Darko Lazović, Ivan Ilić, Bogdan Jocić (Verona), Filip Đuričić (Sasuolo), Denis Stojković, Vanja Milinković-Savić, Saša Lukić (Torino).

I Lučano Spaleti se reaktivirao, pa je umesto Đenara Gatuza, zaseo na klupu Napolija, dok će navijačima biti zanimljivo i to kako će se snaći Tijago Mota, nekadašnji vezista Barse, Intera i PSŽ, na mestu trenera Specije, gde je zamenio Vinčenca Italijana, koji je otišao u Fiorentinu, a naši ljubitelji italijanskog fudbala će svakako pratiti Sinišu Mihajlovića u Bolonji.

Što se tiče igrača, odlazak Romelua Lukakua je ostavio ogromnu prazninu u Interu, bombastičnih dolazaka nije bilo, pa je sasvim sigurno da će pažnju privlačiti već provereni asovi poput Kristijana Ronalda, Zlatana Ibrahimovića, Lautara Martineza, Sergeja Milinkovića-Savića...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024