ZVEZDA DONELA NAJVIŠE BODOVA SRPSKOM KOEFICIJENTU: Odličan je i Partizan, učinak drugih klubova košta nas dva mesta u LŠ (FOTO)

Novosti online

20. 08. 2021. u 16:17

SRBIJA ove godine vodi veliku bitku kada je u pitanju nacionalni koeficijent, a pošto se trenutno nalazi na 12. mestu, ima dobre izglede da do kraja sezone bude među 15 zemalja i da u sezoni 2023/24. ima dve ekipe u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i jedno mesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

ЗВЕЗДА ДОНЕЛА НАЈВИШЕ БОДОВА СРПСКОМ КОЕФИЦИЈЕНТУ: Одличан је и Партизан, учинак других клубова кошта нас два места у ЛШ (ФОТО)

Foto: M. Vukadinović

Zvezda je osigurala grupnu fazu, a posle prvog meča protiv Kluža faktički je samo još teorija ostala da to i potvrdi i ove jeseni igra Ligu Evrope.

Partizan nije najbolje prošao protiv Santa Klare u prvom meču plej-ofa Lige konferencija, ali i dalje je u igri posle poraza od 2:1, koji će pokušati da nadoknadi u revanšu pred svojim navijačima.

Da bi Srbija i dalje ostala u igri i sa realnim šansama da na kraju sezone završi među 15 najboljih ekipa, neophodno je da i Partizan zaigra u grupnoj fazi Lige konferencija, gde će moći da skupi dodatne bodove za koeficijent.

Srbija bi već sada mogla mnogo bolje da stoji, da je doprinos pored večitih dao još neki srpski klub. Kada se pogleda ukupno, Zvezda je sakupila više nego svi ostali srpski klubovi zajedno, a to pre svega zahvaljujući tome što će petu godinu uzastopno igrati u grupnoj fazi u Evropi. Zvezda je u poslednjih pet sezona sakupila 56 bodova.

Jedini koji je uspeo donekle da je isprati jeste Partizan, koji je sakupio 31,5 bodova, dok su svi ostali daleko ispod sa mizernim brojem osvojenih bodova.

Printskrin: Twitter.com/Playtony_rsb

Vojvodina ima 7, od čega je 5,5 iz sezone 16/17, koja se briše ove sezone.

Od ostalih, tu su Čukarički sa 4,5, Radnički iz Niša sa 3, a Spartak i TSC su doneli 2,5.

(Telegraf) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)