SANTA KLARA NA SKENERU PREDRAGA JOKANOVIĆA: Uspavaju protivnika pa ga pobede

M. BLAŽIĆ

14. 08. 2021. u 21:48

KVALITET imaju, znaju da igraju na rezultat, ali veće šanse za prolaz u grupnu fazu Lige konferencija ima Partizan.

САНТА КЛАРА НА СКЕНЕРУ ПРЕДРАГА ЈОКАНОВИЋА: Успавају противника па га победе

FOTO: M. Vukadinović

Naredni rival crno-belih, Santa Klara, poslednji na putu ka obezbeđivanju jeseni u Evropi, našao se u razgovoru za "Novosti", na skeneru Predraga Jokanovića, srpskog stručnjaka koji je dugi niz godina trenersku karijeru uspešno gradio u Nacionalu sa Madeire, a kao igrač je na ovom ostrvu nosio i dresove Maritima i Uniao Madeire.

- Trener Santa Klare, Danijel Ramoš, je po opredeljenju defanzivac i najvažnije mu je da u poslednjoj liniji sve funkcioniše kako želi. U tome poprilično uspeva zbog kvaliteta Brazilaca Žuniora i Križana u ofanzivnom delu tima. Portugalci vole da "plaču", pa od njega u najavi očekujem maksimalno hvaljenje Partizana, pominjanje Lige šampiona, utakmice sa Realom, kako su crno-beli čudo, sve sa ciljem da se rival uspava - počeo je Jokanović priču o onome što Partizan čeka u četvrtak.

Pokretačka snaga Santa Klare stiže iz Azije.

- Japanac Morita, zadnji vezni je ključni čovek u Ramošovom timu. Ukoliko Partizan bude uspeo da ga "prikoči" obaviće dobar deo posla. Santa Klara je prošle sezone bila najopasnija protiv velikih, jer nisu imali potrebu da vode igru, a iz kontranapada su veoma opasni. Imaju u timu sedam, osam Brazilaca, a šansa crno-belih bi mogao da bude levi bok gde prinudno igra štoper Mansur koji se na toj poziciji ne snalazi baš najbolje.

Golman im je iskusan, dobar, a kada ga vidiš tokom utakmice deluje kao da spava na aut liniji.

Ono što je sigurno je da Partizanu ne "preti" publika sa stadiona "San Migel".

- Atmosfera je pozorišna, na tu temu ne bi ni trebalo trošiti reči. Samo povremeni aplauzi, nema organizovanog navijanja. Ma ništa, to zaista nije vredno pomena.

Putovanje do ostrva koje se nalazi usred okeana, na pola puta do Njujorka, nije zanemarljiva stavka prilikom procenjivanja šansi dva tima.

- To je uvek veliki problem ekipama u Portugaliji. Sećam se da smo mi sa Madeire leteli preko Lisabona do tamo, skoro četiri sata. Kada god mi se tokom igračke karijere ukazivala prilika dobijao sam parni karton kako bih izbegao gostovanje na Azorima.

Finansiraju se od strane lokalne uprave, a značajna sredstva dobijaju i od tv prava, oko 10 miliona.

Kada se povede priča o procentualno izraženim šansama dva tima, za Jokanovića nema dileme.

- Partizan je favorit. Po meni su šanse 65:35. Gledao sam Stanojevićev tim protiv Sočija, deluju baš ozbiljno, takmičarski. Da sam na Stanojevićevom mestu pustio bih ih da igraju, jer se u takvim situacijama mnogo slabije snalaze nego kada vrebaju iz kontranapada. Tondelu su u prvom kolu napadali, bili bolji u svim statističkim kategorijama i izgubili 3:0. Portugalske ekipe se generalno potcenjuju, Santa Klara je dobra ekipa, ali veće šanse za prolaz ima naš klub - zaključio je Jokanović.

RIKARDO VELIKI RADNIK

PAMTI Jokanović dobro napadača crno-belih Rikarda Gomeša iz perioda kada su sarađivali u Nacionalu.

- Sjajan je momak i veliki radnik. Znao je često posle treninga da traži da ostane i vežba šut dodatno. Drago mi je što vidim da je uspeo u Partizanu i da igra odlično, sve je on to zaslužio svojim radom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)