HAOS U POLJSKOJ: Navijači Legije spremaju brutalnu osvetu Hrvatima! Već ima povređenih, policija sprečila veći incident

Novosti online

10. 08. 2021. u 10:05

Nakon velikih nereda pred prošlonedeljni duel Dinama i Legije, izgleda da ni revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona u Poljskoj, nije mogao da prođe mirno i bez incidenata.

ХАОС У ПОЉСКОЈ: Навијачи Легије спремају бруталну освету Хрватима! Већ има повређених, полиција спречила већи инцидент

Foto: EPA

Podsetimo, u obračunu najvatrenijih pristalica dva kluba koji se desio u Zagrebu, jedna osoba je teže povređenam, a pričinjena je velika materijalna šteta, a zbog tog napada, poljski navijači su najavili osvetu.

"Po receptu" iz Zagreba, a kako pišu mediji u Poljskoj i Hrvatskoj, dan pre utakmice je grupa od 30-ak navijača Legije napala četvoricu pristalica Dinama, na glavnom trgu u Varšavi, piše "Jutarnji".

Kako navodi pomenuti izvor, pojavili su se snimci na kojima se vide povređene osobe, ali za sada nema potvrde da je reč o navijačima iz Hrvatskei i da li su oni deo grupe "Bed blu bojs", čiji članovi još uvek nisu stigli ili su u pitanju ljudi koji rade u Poljskoj. Pored jednog povređenog navijača, za kojeg se pretpostavlja da je hrvatski državljanin, hoda i medicinski tehničar prema kolima hitne pomoći.

Takođe, policijske jedinice su brzo reagovale i pojavile se na mestu incidenta, te su se navijači Legije razbežali. Najvaternije pristalice Dinama su dolazak u Poljsku najavile za danas, a njih 200 trebalo bi da stigne u Varšavu i bude uz ekipu. Nema sumnje da će Dinamo u Poljskoj dočekati paklena atmosfera, jer je već sada rasprodato 27 hiljada karata, od ukupnog kapaciteta Legijinog stadiona od 31.800 mesta.

Podsteimo, utakmica Legija Dinamo se igra od 21 sat, rezultat prvog meča bio je 1:1, a pobednik ovog duela će igrati sa boljim iz orkšaja Šerifa i Crvene zvezde (19 sati, rezultat prvog meča 1:1).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a