DURENT KAO KAPETAN AMERIKA: "Stavili ste nas na četvrto mesto u prognozama, iza Slovenije?!"

Đ. SAMOILOVIĆ

07. 08. 2021. u 20:59

KAD je teško - Kevin Durent. Recept kojim se vodio selektor američkih košarkaša Greg Popovič na Olimpijskim igrama u Tokiju, još jednom se pokazao kao ispravan, pošto je sjajni krilni košarkaš u finalu protiv Francuske bio prva violina "drim-tima" i sa 29 ubačenih poena predvodio selekciju SAD do četvrtog uzastopnog zlata sa najveće sportske smotre - 89:82.

ДУРЕНТ КАО КАПЕТАН АМЕРИКА: Ставили сте нас на четврто место у прогнозама, иза Словеније?!

FOTO: AP


Time je i nastavljena dominacija NBA zvezda na Igrama, od 2004. nisu silazili sa najviše tačke na pobedničkom postolju.

U tri, od ta pomenuta četiri pohoda na zlato, upravo je Durant bio najblistavija karika - u finalu OI u Londonu 2012 protiv Španije je ubacio 30 poena, mrežu Srbije u Rio De Žaneiru 2016. je zatrpao sa identičnim učinkom, dok je u Tokiju ostao "kratak" za jedan poen i zanimljiv het-trik.

Sjajni poenter Bruklina se izjednačio sa Karmelom Entonijem po broju zlata (3) sa Igara, svrgnuo ga sa prvog mesta večne liste strelaca muške košarkaške selekcije SAD i preuzeo štafetu Kapetana Amerike, Marvelovog strip junaka s kojim porede barjkatare uspeha nacionalnih timova, pošto su mu ovo bile treće uzastopne OI na kojima ubacuje preko 100 poena.

- Pozdrav za sve koji su mislili da ćemo da izgubimo. Stavili su nas na četvrto mesto u prognozama! Iza Slovenije? Kao da su nam se drugi približili. Dajte ljudi, da li ste ozbiljni? Ova veština je bez premca - likovao je Durent na "Instagramu" posle osvojenog zlata, osvrćući se na FIBA rangiranja uoči nokaut faze.

Najnižu poziciju na postolju je zauzela Australija, pobedivši Sloveniju u borbi za treće mesto - 107:93. Zablistao je plejmejker Peti Mils sa 42 poena, dok je kod poraženih najbolji bio Luka Dončić (22 p), koji je ipak ostao bez medalje u svom premijernom nastupu na Olimpijskim igrama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju