AUSTRALIJA OSVOJILA BRONZU U KOŠARCI: Nestvarni Mils srušio Sloveniju

Novosti online

07. 08. 2021. u 14:45

KOŠARKAŠI Australije osvojili su bronzanu medalju na Olimpjskim igrama u Tokiju pobedom nad Slovenijom sa 107:93, a najzaslužniji za tijumf je definitivno Peti Mils.

АУСТРАЛИЈА ОСВОЈИЛА БРОНЗУ У КОШАРЦИ: Нестварни Милс срушио Словенију

FOTO: AP

Sjajni plejmejker je uništio Sloveniju, pošto je meč okončao sa 42 poena. Kada neko pruži takvu partiju onda je drugačiji ishod od ovog malo verovatan.

Pokušao je Luka Dončić da odgovori, ali nije uspeo da donese zajedno sa saigračima medalju svojoj zemlji na debiju na najvećoj sportskoj smotri.

Australija je imala odgovor na svaki nalet rivala i zasluženo je slavila. Posle 20 minuta košarke prednost Petija Milsa i drugova iznosila je osam razlike - 53:45.

Pokušala je Slovenija u nastavku meča da preokrene rezultat. Došli su jednom momentu u četvrtoj četvrtini na minus tri - 83:80. Tada je Jaka Blažič naparavio nesportski faul i Australija je opet ostvarila prednost koju evropska selekcija nije mogla da stigne.

Sigurno da je izabranicima Aleksandra Sekulića žao što se nisu okitili bronzom, ali moraju da budu zadovoljni četvrtim mestom, s obzirom na to da im je ovo bio debi na Olimpijskim igrama.

Osim Milsa kod pobednika se istakao Džo Inls sa 16 poena. Na drugoj strani najbolji je bio Luka Dončić sa 22 poena, pratio ga je Klemen Prepelič sa 18.

Podsetimo, zlatnu medalju osvojile su Sjedinjene Američke Države koje su u finalu pobedili Francusku sa 87:82.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)