POTPIS VEKA NA "AJFELU" Pari sen Žermen najavio spektakularnu promociju Lea Mesija

Z. Ć.

07. 08. 2021. u 19:20

SPREMA se mega spektakl, Mesi stiže u Pariz. Svetski mediji su uveliko konstatovali da je prelazak Mesija iz Barselone u PSŽ gotova stvar, sada se svi utrkuju da saznaju detalje, kako su ga nazvali - "transferom veka".

ПОТПИС ВЕКА НА АЈФЕЛУ Пари сен Жермен најавио спектакуларну промоцију Леа Месија

FOTO: PSŽ

Čim je Kalid bin Hamad, brat prvog čoveka "svetaca" Nasera al Kelaifija, objavio na "Tviteru" da je "posao zvanično završen", kao lavina su krenule nove pikanterije.

Katalonski dnevnik "Mundo deportivo" objavio je da će Pari Sen Žermen organizovati Mesijevu promociju u utorak. Dodaje se i da je klub ovim povodom već "iznajmio" Ajfelov toranj gde bi trebalo da se održi veći deo ceremonije. Takođe, Mesijev otac Horhe i agent su već stigli u Grad svetlosti da obave sve pripreme i utanače poslednje sitnice oko transfera.

Otkriveno je i sve ono što je zanimljivo oko novog ugovora. Francuski "Ekip"već je ekskluzivno objavio da će Leova godišnja plata biti 40 miliona evra neto, tako da će postati najplaćeniji igrač ne samo u Pari Sen Žermenu, već i u Evropi i svetu. Mesiće potpisati ugovor na dve godine, uz opciju automatskog produžetka na još jednu sezonu.

Posebno se izdvaja podatak da će Argentinac dobiti 30 miliona samo za potpis i da će lepu nagradu dobiti i njegov otah Horhe, koji je bio posrednik od najvećeg poverenja i najzaslušniji "faktor" što je njegov sin odlučio da posle 17 godina napusti matičnu Barsu.

Na racionalno pitanje, zbog čega neko izdvaja ogroman novac za 34-godišnjeg fudbalera, makar se on zvao i Mesi, iz PSŽ je usledio odgovor da je ovo najbolji mogući marketinški potez i da će se investicija sigurno isplatiti.

Naravno, navijači "svetaca" su u transu. Kako i ne bi bili, kada u svom drim-timu, pored mega zvezda Nejmara i Mbapea, sada imaju i Mesija. Takođe, Pari Sen Žermen je ovog leta kao slobodne igrače doveo golmana Đanluiđija Donarumu, defanzivca Serhija Ramosa i veznog igrača Džordžinja Vejnalduma, jedino je Ašraf Hakimi plaćen Interu 60 miliona evra. Ekipa je krcata fenomenalnim i preskupim fudbalerima. Predvođeni Mesijem, san Parižana da osvoje prvu titulu prvaka Evrope, sada je još bliži javi.

OPROŠTAJ U PODNE

LEO Mesi će se u nedelju, tačno u podne, oprostiti na dostojanstven način od kluba u kome je ponikao. Barselona i Argentinac su organizovali u klupskim prostorijama zajedničku konferenciju za šatampu. Red je i bio da se katalonski klub zahvali na svemu Mesiju. Osvajač šest Zlatnih lopti je u Barsu došao sa 13 godina, odigrao je 778 utakmica, postigao 672 gola i osvojio 34 trofeja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MNOGI GA NE VOLE, ALI ON TERA PO SVOM: Argentinac provocirao domaće navijače, pa odveo Aston Vilu u polufinale