STANKOVIĆ PRED ŠERIF: Potpisao bih 3:0, od nas će zavisiti kako će protivnik izgledati

Novosti online

02. 08. 2021. u 16:39

CRVENA zvezda u trećem kolu kvalifikacije za Ligu šampiona igra protiv šampiona Moldavije, ekipe Šerifa. O ovoj utakmici govorio je trener crveno-belih Dejan Stanković.

СТАНКОВИЋ ПРЕД ШЕРИФ: Потписао бих 3:0, од нас ће зависити како ће противник изгледати

FOTO: FK Crvena zvezda

On je istakao da od Zvezde zavisi kako će protivnik koji poseduje kvalitet izgledati na terenu stadiona "Rajko Mitić".

- Kao što sam rekao i pred Kairat, dosta će od nas zavisiti kakav će biti protivnik. Protiv Kairata im nismo dali da dođu do vazduha. Gledaćemo da isto uradim i sutra, uz direktnu igru, da im ne damo razmenu pasova. Imaju individualan kvalitet, dosta stranaca, može taj kvalitet da izađe vani. Igramo kod kuće, od nas zavisi kako će protivnik izgledati. Izaći će oni najbolji, gledaćemo nas - rekao je Stanković.

Sigurno da nije lako uporediti igru šampiona Kazahstana i Moldavije.

- Ne možeš nikoga da uporediš da li je bolji ili lošiji, dok ne zaigraš protiv njega. Kad bismo ocenjivali Kairat je u nekim segmentima za ocenu 7,5, dok je Šerif u nekim segmentima 8. Ima ogromne razlike među njima, igrači Šerifa su brzi i talentovani, ako ih pustiš da igraju, mogu da te stave u ozbiljan problem. Gledamo nas, igramo pred našim navijačima.

Zvezda je danas saznala da bi u eventualnom četvrtom kolu mogla da igra protiv Dinama.

- Ne mogu stvarno u ovom trenutku da dobacim dotle, još nismo prošli, ni mi, ni oni. Imaće dosta vremena da se priča. Živimo pod pritiskom, gledamo da napredujemo svaku utakmicu. Nikakvu ulogu mi ne igra to da igračima stavim dodatni protisak. Nemam prostora za nešto drugo osim da razmišljam samo o Šerifu. Jedna stanica za naše navijače, igrače i klub, peta godina grupne faze jednog jakog takmičenja. E sad ko će doći u plej-ofu, to će biti samo ekstra za sve nas.

Šerif često igra na različite načine, pa ostaje da se vidi kako će crveno-beli odgovoriti na to.

- Imaju pleja, dosta variraju u igri, nekada igra iza špica, nekad defanzivnije. Odmah kada izađu postave se,  videćemo za šta će biti opredeljeni, mi smo spremni za svaku opciju.

Dejan Stanković: Voleo bih da se ponovi Kairat, ali ja bih malo da spustimo loptu

Jedno od pitanja Stankoviću bilo je upućeno da bi voleo da se ponovi rapsodija protiv Kairata?

- Ja bih da spustimo loptu, to je bila jedna utakmica, voleli bismo da se ponovi. Ja sam realista, sanjam o jednoj jakoj, kompaktnoj utakmici, dati što manje prostora protivniku, imamo igrače koji se odlično snalaze u poslednjoj trećini utakmice i treba im dati mogućnost. Svi bismo voleli da se ponovi, ali ko dođe do pred plej-of, to je mnogo teže.

Oberučke bi prihvatio da rezultat bude 3:0.

- Odmah bih potpisao, ali neće biti lako, zavisiće od nas kako će protivnik izgledati.

Ekipa je odigrala dosta utakmica u prethodnom periodu, ali energetski ritam uspeva da se održi.

- Sticajem okolnosti, igra se na tri dana, mora da se vodi računa o energiji. U Subotici je bilo korektno, osim zatvaranja utakmice, samo mi je to falilo. Bilo je dosta dobrih stvari, četvrta utakmica u ovakvom rasporedu, sa ovakvom važnošću na startu sezone.

Za kraj se osvrnuo i na zdravstveni bilten.

- Velja Nikolić je povredio članak, počeo je da radi, Babić ima stomačni virus, baš kao i Pavkov, ostali su dobro, osim nekih udaraca, ništa strašno - rekao je Stanković, koji nije želeo da komentariše izjave Zdravka Mamića o potencijalnom okršaju.

Utakmica Crvena zvezda - Šerif igra se sutra od 21 sat na stadionu "Rajko Mitić".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere