ALEKSANDAR POPOVIĆ POSLE BRAVURA U SLOVAČKOJ: "Znao sam gde će da šutira, radio sam analizu sa trenerom"

M. BLAŽIĆ

31. 07. 2021. u 08:00

BORIO se Partizan u Dunajskoj Stredi i sa mnogo boljim rivalom od onog na kojeg se namerio sedam dana ranije u Beogradu, ali i sa svojim "demonima".

АЛЕКСАНДАР ПОПОВИЋ ПОСЛЕ БРАВУРА У СЛОВАЧКОЈ: Знао сам где ће да шутира, радио сам анализу са тренером

FOTO: FK Partizan

Oni su očigledno više gurali Stanojevićeve izabranike ka odbrani kapitala nego ka novoj sigurnoj i autoritativno izborenoj pobedi, a takav pristup je mogao da se osveti u nekoliko navrata. I svaki put kada je bilo gusto pojavljivao se mladi golman Aleksandar Popović (21) kao spasilac.

On je na svom vatrenom krštenju na međunarodnoj sceni odradio apsolutno sve što je bilo do njega da mreža crno-belih ostane netaknuta i posle 682 minuta, a odbranom penala u 80. minutu je pokopao sve nade domaćina da bi mogao da stigne do preokreta (2:0).

- Čestitam igračima i celom timu na pobedi. Ima pritiska uvek, zbog Stojketa ogromnog, legenda je kluba, plus i zbog Partizana. Uvek se teži pobedama i samo se to računa - ističe Popović.

Kod odbrane penala je značajnu ulogu odigrala i priprema pre utakmice sa trenerom golmana.

- Ne bih isticao sebe, najbitnija nam je sledeća utakmica. Sad možemo malo da slavimo i odmah se okrećemo Voždovcu. Radio sam analizu sa trenerom Jovšićem, znao sam, otprilike, gde šutira penal, samo je bilo pitanje tajminga. I - to je to. Osetio sam da će tu, odlučio sam da idem na tu stranu.

Popović je imao priliku da pokaže svoje golmanske kvalitete najviše zbog "labavijeg" pristupa ostatka tima.

- Nikad se ne zna u Evropi, te utakmice znaju da budu veoma nezgodne. Imali smo prednost i znali smo da bi trebalo da budemo strpljivi. Imali smo malo lošijih 15 minuta, srećom sve se završilo onako kako smo želeli.

Posle svega ostaje i dalje upečatljiv podatak da crno-beli zajedno sa pripremnim mečevima već na sedam utakmica nisu primili gol.

- To je zasluga ne samo nas pozadi, već i napadača i vezista - dobrim presingom odalje protivnika od gola. Pobeda je svakako duplo veća kad se ne primi gol.

Sledeći rival u Evropi je značajno jači i predstavlja mnogo veći izazov.

- Sigurno je da Soči neće biti lagan protivnik. Nezgodni su. Rusi uvek igraju čvrsto i tvrdo. Imamo iskustvo, igrali smo sa dosta ruskih ekipa na pripremama. Imamo šanse za prolaz, siguran sam da sa svakim možemo da igramo - zaključio je Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna