KO JE BIO MILAN ŽIVADINOVIĆ? Trenirao Zvezdu, reprezentaciju Jugoslavije, a njegove izjave nikoga nisu ostavile ravnodušnim

Novosti online

17. 07. 2021. u 10:12

MILAN Živadinović preminuo je danas u 77. godini.

КО ЈЕ БИО МИЛАН ЖИВАДИНОВИЋ? Тренирао Звезду, репрезентацију Југославије, а његове изјаве никога нису оставиле равнодушним

Foto arhiva VN

Živadinović se rodio 15. decembra 1944. godine u Beogradu i ostavio je neizbrisiv trag u srpskom fudbalu.

U trenerskoj karijeri vodio je Novi Sad, Spartak iz Subotice, juniore Crvene zvezde, Rad, Sutjesku iz Nikšića, tursku Sakariju, podgoričku Budućnost, niški Radnički, Prištinu, radio je u Kuvajtu, vratio se u OFK Beograd, pa Budućnost, a za dve godine kao šef stručnog štaba Crvene zvezde je osvojio Kup SR Jugoslavije (1993).

Posle Crvene zvezde bio je trener reprezentacije SR Jugoslavije, a prethodno i selekcije do 23 godine. Bio je i trener kiparskog Apolona, Al Nasra, selektor reprezentacije Iraka, Jemena i Gane, trener Obilića, Sababafena iz Teharana (osvojen Kup Irana 2005), kineskog Čangša i selekcije Mijanmara.

Posebno je Milan Živadinović popularni Bard bio poznat po svojim izjavama, gde je bez dlake na jeziku znao da oplete današnje fudbalere i klubove.

Uvek bez dlake na jeziku i ustezanja, bio je više nego zanimljiv sagovornik.

U moru hit izjava koje su obeležile nastupe MŽivadinovića izdvojile su se mnoge koje se rado citiraju i koje fudbalski fanovi rado iznova slušaju.

Jedna od izjava koja se pamti je ona vezana za njegov dolazak na mesto trenera Zvezde i razgovor sa tadašnjim Generalnim direktorom kluba Vladimirom Cvetkovićem.

- Evo, da vam kažem kako sam ja došao u Crvenu zvezdu 1992. godine. Imao sam tada ponudu iz Libije, velike su pare bile u pitanju i Cvetković me je zvao u Crvenu Zvezdu. I Cvele mi je tada rekao: Velike pare - to je perverzija, a rad u Crvenoj zvezdi - pravi seks. Ja sam odabrao seks - ispričao je Živa kako je tekao razgovor sa Cveletom.

Živadinović je pre tri godine biranim rečima pričao o treneru Zvezde Vladanu Milojeviću i njegovim uspesima sa ekipom.

- Milojević, em što je najbolji trener, em je dečko koji je toliko taličan... Da ga bacite na đubre, iz njega će da iznikne piramida od zlata - rekao je Živadinović nakon remija Zvezde bez golova protiv Napolija u Ligi šampiona.

Pamti se i njegova urnebesna analiza igre Liverpula u Beogradu protiv Zvezde.

- Ovi (fudbaleri Liverpula) su ušli onako, to je ta engleska škola. Tu je uglavnom sirotinja, najeli se, jedu tri puta dnevno, tu su i plavuše... Znam ja imao sam Abubakara. Njemu je najvažnija bila plavuša i ako mu je pustiš gotov je - rekao je Živadinović.

A njegova izjava da je najopasniji rezultat 2:0 prenosiće se sa kolena na koleno...


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)