DIRLJIV OMAŽ RADOMIRU ANTIĆU U NJEGOVOM UŽICU: Erskim duhom ispunio svoj životni put (FOTO)

N.J.

16. 07. 2021. u 21:36

SPORTSKA Srbija oprašta se od maestra, u užičkom Narodnom pozorištu održano je komemorativno veče posvećeno Radomiru Antiću, bio je to jedinstven izraz poštovanja prema fudbalskoj legendi i dirljivi omaž ličnosti posebnoj, erskog karaktera, "malo većoj od života".

ДИРЉИВ ОМАЖ РАДОМИРУ АНТИЋУ У ЊЕГОВОМ УЖИЦУ: Ерским духом испунио свој животни пут (ФОТО)

Foto: N.J.

Porodica i prijatelji, predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, Partizana, Slobode i drugih klubova, brojne ličnosti iz javnog života sa svih meridijana i kolone njegovih Era, poklonilo se senima po mnogo čemu posebnog čoveka.

Radomir Antić je porodicu kao stub uspeha i osnov za ličnu i svaku drugu sreću, uvek isticao: supruga Vera, sin Duško, ćerka Ana, unuci Radomir i Marko, Ivana i Petra, bili su neodvojivi, organski deo njegovog bića i putokaz za vanredna dostignuća. Za njima, tu je njegova familija, uključujući i onu najbrojniju, njegove Užičane sa kojima je započeo svoj magični put i među kojima će naposletku - naći večni mir.

Foto: N.J.

- Svaka priča o Radomiru Antiću počinje divnom slikom njegove porodice, njegovom decom i unucima u dresovima Partizana, na kom god se meridijanu nalazili. Njegova odanost porodici, negovanje porodičnog duha preneo je i u svoj poziv. To se videlo dok je bio selektor reprezentacije, podigao je državni tim na pijedestal na kom nikada ranije, a ni posle, nije bio. Imao je karakter, a karakter je sudbina. Otuda trijumfi kakve ni jedan drugi trener sa ovih prostora nije ostvario - rekao je Milorad Vučelić, prvi čovek FK Partizan.

– Za nas u Partizanu uvek je bio čovek koji pruža podstrek, argumentovano, stručno, do poslednjeg detalja, čak i kada stvari ne idu najbolje. Trofeje, jednu bogatu fudbalsku i ljudsku zaostavštinu, uspomene koje je posejao po svetu, ostavio je iza sebe, uz odluku da počiva u svojoj otadžbini i u svom Užicu. Bila je čast biti uz njega.

Foto: N.J.

Šta god da se dogodi u fudbalskom ili u ličnom svetu "našeg Antare", kako su ga Ere zvali, na bilo kom meridijanu, on je to delio je sa svojim Užičanima, tu su i danas njegovi najbolji prijatelji i sami posebni, čuvari poznatog erskog duha.

- Dragi kume i druže, trebalo bi da se oprostimo, ali se sve u meni buni. Bićemo sa tobom na trgu, u Gradskoj kafani, na Starom gradu, sa našim vedrim pričama. Okupljao si oko sebe najznačajnije i one sa društvene margine. Ostaješ u srcima svojih voljenih, porodice koja ti je dala moć da ostvariš snove. U nezaboravu su fudbalera koje si poslao na put slave, drugova i kumova koje su čuvao u svojoj blizini. Pamtiće se druženja sa „užičkim originalima“, kumom Đokom, duhovitim Fijolom i ostalima... - istakao je Vukadin Simović, direktor Užičke gimnazije, čiji je otac Đokica bio kum i jedan od najboljih Antićevih prijatelja.

Foto: N.J.

Ispred FK Sloboda od Radomira Antića oprostio se funkcioner kluba Nemanja Nešić.

- Priča između Radomira Antića i Slobode je priča o decenijama bliskosti, emocija i ljubavi. Gledajući ga, prepoznavali smo da ovaj grad ima neku svoju posebnost, nešto Užičko što stvara velika dela. Bio je veliki u svom poslu i u sitnicama koje čine život – rekao je Nešić – Uvek je bio samo svoj, dakle, slobodan. Verujem da će fudbalski hram u Užicu poneti ime Radomira Antića i da će baš tu biti ispisane najleše fudbalske priče, u budućnosti.

Branimir Mitrović, predsednik Skupštine grada Užica, istakao je da "Antića pamtimo i kao gospodina boema".

- Uvek se rado, tu u Užicu, prisećao ljudi i događaja koji su formirali njegov život. On nas je uvek ohrabrio, a mi smo bili privelegovani da u njegovom društvu budemo. Zahvalni smo za sve što je učinio za ovaj grad - naglasio je Mitrović.

Radomir Antić je preminuo 6. aprila prošle godine, u Madridu. Kremiran je dva dana kasnije, a zbog epidemilioške situacije u svetu, na prenos posmrtnih ostataka čekalo se do danas. Radomir Antić je želeo da počiva u svom Užicu, u gradu koji je formirao i u potpunosti obeležio njegov život, u kome je imao najbližu familiju i prijatelje. Svojim Erama i Zlatiborcima, uvek se iznova vraćao.

U subotu u 11 časova, urna sa posmrtnim ostacima legendarnog trenera biće položena u porodičnu grobnicu Antića, počivaće maestro u miru užičkog Dovarja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a