ZAHVALNOST VLADIMIRU, SERGEJ PRAVI LIDER: Kako je Jugović spasao Del Pjera u finalu Lige šampiona 1996. godine?

Đ. SAMOILOVIĆ

15. 07. 2021. u 18:48

ZAPAMTILI su ga kao džentlmena koji nikada nije napuštao svoju "damu", čak ni kada je potonula u niži rang posle afere oko nameštanja utakmice, poznatije kao "Kalčopoli".

ЗАХВАЛНОСТ ВЛАДИМИРУ, СЕРГЕЈ ПРАВИ ЛИДЕР: Како је Југовић спасао Дел Пјера у финалу Лиге шампиона 1996. године?

FOTO: Ata images

Alesandro del Pjero, legenda "azura" i Juventusa, bio je u četvrtak u Beogradu kao promoter italijanskog fudbalskog kampa koji se održava u našoj zemlji, pod pokroviteljstvom Banke Inteze i DDOR osiguranja i tom prilikom razgovarao za "Novosti".

Na pitanje kako pamti bivše saigrače Darka Kovačevića, Zorana Mirkovića i Vladimira Jugovića, automatski smo mu nabacili osmeh na lice. Jugovića se posebno seća, budući da je bivši vezista Crvene zvezde, preciznim hicem sa penala, doneo Juventusu poslednju titulu Lige šampiona u istoriji, u finalu 1996. godine na rimskom "Olimpiku" u duelu sa Ajaksom.

- Pre smo se mnogo više viđali, sada malo ređe, ali kada god se sretnemo, uvek se dobro provedemo. Da budem iskren, Vladimira Jugovića nisam video baš dugo, ali on je sjajan tip. Naravno da se vrlo dobro sećam njegovog penala, ostao mi je u pamćenju, to se podrazumeva - priča kroz smeh legendarna desetka svetskog fudbala, u svoje vreme sjajni strelac.

- To je bio veoma bitan penal jer, da je promašio, ja sam bio na redu da šutiram u petoj seriji, tako da mogu da kažem da me je spasao na neki način i skinuo mi veliki teret sa ramena (smeh).

I na pomen Dejana Stankovića, protiv kojeg je vojevao mnoge bitke dok je sadašnji trener Crvene zvezde igrao za Inter i Lacio, legendarni "Pinturikio" evocira topla i zanimljiva sećanja.

- Sećam se da je Deki bio neverovatan igrač, suočavao sam se sa njim mnogo puta. Posedovao je sve kvalitete koji su neophodni jednom vezisti - jak, odličan na nogama, brz, sjajan šut, bio je i dobar strelac. Pravio je jake, dobre i pravovremene faulove (smeh). Jedna neverovatna karijera i pravo mi je zadovoljstvo da vidim da se odazvao trenerskom pozivu. Radi sjajan posao u Crvenoj zvezdi, protiv Milana je bilo baš tesno, mogu samo da mu poželim puno sreće i da kažem da mi je jako drago što je ostao u fudbalu na ovakav način - dodaje Del Pjero za naš list.

Nisu samo bivši asovi Serije A bili tema razgovora, već i ovi sadašnji.

- Mislim da je Sergej Milinković-Savić u poslednje dve godine porastao neverovatno, ne samo igrački, budući da je veoma talentovan. Već se iskazao i kao jedan od lidera svog tima na neki način i nadam se da će nastaviti da napreduje i raste, jer ga je mnogo lepo gledati kako igra - podvukao je raspoloženi Italijan.

VLAHOVIĆ I STAV I PONAŠANjE

O NjEGOVOM potencijalnom nasledniku u dresu Juventusa, Dušana Vlahoviću, na zajedničkoj konferenciji za sve medije, Del Pjero je imao samo reči hvale.

- Vlahović se snažno razvio prošle sezone, bez obzira na težak period za njegov tim. Ne samo zbog golova, već i zbog stava i ponašanja. Sad ima veće izazove, ali pokazao je da može da se nosi sa tim. Ima talenat koji ne sme da odbaci - istakao je popularni Ale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ PREKINUO SPEKULACIJE! Otkrio da li je namerno dobio žuti karton pred večiti derbi