TADIĆ I AJAKS DO 2027: Kapitenu "orlova" namenjena je i trenerska funkcija posle kraja karijere

N. L.

14. 07. 2021. u 20:52

SRPSKI reprezentativac Dušan Tadić (32) produžiće ugovor sa Ajaksom i ostati član amsterdamskog giganta sve do 2027, prenose holandski mediji.

ТАДИЋ И АЈАКС ДО 2027: Капитену орлова намењена је и тренерска функција после краја каријере

Foto Tanjug

Dogovor bi trebalo da bude ozvaničen do kraja nedelje, čime bi se naš as obavezao na dugogodišnju vernost klubu čiji je kapiten i najbolji igrač poslednje tri godine.

Predviđeno je da naš as okonča karijeru u redovima "kopljanika" 2024. godine, posle čega ga čeka pozicija u klubu, najverovatnije kao trener u mlađim kategorijama. Takođe, ovim su otklonjene sve spekulacije oko mogućeg transfera u Milan, koji je bio aktuelan u medijima poslednjih dana, ali je na bilo kakvo pominjanje rastanka, iz Ajaksa odmah stizao oštar demanti.

Tako je Mark Overmars izjavio da Tadić nije na prodaju, a sada je nagrađen za vernost klubu u kome je ostavio najveći trag.

Kapiten "orlova" je u amsterdamski gigant stigao iz Sautemptona 2018. godine, za 11,4 miliona evra, i već u prvoj sezoni je bio najbolji strelac Eredivizije sa 28 postignutih golova. Naš reprezentativac je bio lider kluba iz Amsterdama u nestvarnoj sezoni 2018/2019. kada su zaustavljeni u polufinalu Lige šampiona od Totenhema.

Na 149 utakmica do sada postigao je 76 golova i upisao 70 asistencija. Sa "kopljanicima" je osvojio Erediviziju dva puta. Tadić je stekao status miljenika navijača Ajaksa, a na dobrom je putu da postane legenda kluba.

CILj - LIGA ŠAMPIONA

TADIĆ ima cilj da u novoj sezoni napravi rezultat sa Ajaksom u Ligi šampiona.

- U ovoj sezoni moraćemo da budemo još bolji. Svi žele da pobede šampiona. Dolazak na vrh je lakši nego dugo zadržavanje na njemu. Siguran sam da možemo da prezimimo u Ligi šampiona. Moramo samo da poradimo na nekoliko detalja - rekao je Tadić pre nekoliko dana i otklonio bilo kakve dileme o rastanku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili