DIONI IZNEO PRVE UTISKE PO DOLASKU U ZVEZDU: Cilj je Liga šampiona, to bilo veliko dostignuće

Novosti online

06. 07. 2021. u 16:20

CRVENA zvezda dovela je iz Anžea na jednogodišnju pozajmicu Loija Dionija koji je izneo prve ustiske po dolasku među crveno-bele.

ДИОНИ ИЗНЕО ПРВЕ УТИСКЕ ПО ДОЛАСКУ У ЗВЕЗДУ: Циљ је Лига шампиона, то било велико достигнуће

FOTO: FK Crvena zvezda

Ovaj 28-godišnjak se nada da će se sa šampionom Srbije plasirati u Ligu šampiona.

Loi Dioni: Želim sa Zvezdom da uđem u Ligu šampiona

- Cilj je ulazak u Ligu šampiona. To bi bilo veliko dostignuće i prva dobra stvar za klub i za mene lično. Nadam se da ću pružiti najbolju igru u mojoj karijeri i pokazati svoj talenat - rekao je Dioni.

Novi napadač Zvezde je istakao da je upoznat sa veličnom kluba u koji je došao.

- Gledao sam Crvenu zvezdu u Ligi Evrope prošle sezone. Bio sam impresioniran zato što sam video veoma jaku ekipu. Srećan što sam došao ovde u klub i hvala svim navijačima na dobrodošlici koju su mi uputili preko društvenih mreža.

Dioni je o timu sa stadiona "Rajko Mitić" pričao sa svojim dosadašnjim saigračima u Francuskoj.

- Pričao sam sa mojim saigračima u Anžeu. Rekli su mi da je reč o velikom klubu i da je ogroman pritisak i da je to ekipa koja ima sjajne navijače pred kojima je uživanje igrati.

On će imati veliku pomoć u vidu Aksela Bakajoka i El Fardu Bena koji govore francuski jezik, pa će mu period prilagođavanja biti lakši.

- Da, tako je. Ben i Bakajoko govore francuski, tako da će biti lakše sa njima. Jutarnji trening je bio moj prvi u Crvenoj zvezdi. U sportskom delu je bilo dosta trčanja i uvežbavanja pas igre, kao i rada na fizičkoj kondiciji kako bismo bili snažniji za početak sezone - porulio je fracnuski napadač.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela nije krio zadovoljstvo što je Dioni zadužio crveno-belu opremu.

- Drago mi je da je Dioni postao deo Crvene zvezde. Trener Stanković je tražio profil napadača kao što je Dioni. Različit je u odnosu na tipove napadača koje trenutno imamo. Brz je i agresivam, dobro pritiska protivničku odbranu i napada prostor i verujem da će se brzo uklopiti u zahteve Dejana Stankovića. Dolazi iz jake lige kao što je francuska, gde je odigrao dosta mečeva i stekao iskustvo. Siguran sam da će mnogo značiti našem timu - zaključio je Mrkela.

Crvena zvezda prvu utakmicu u novoj sezoni igra 16. jula protiv Vojvodine na stadionu "Rajko Mitić".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda