NENAD DŽODIĆ PREDSTAVLJA NOVOG NAPADAČA ZVEZDE: Dioni je znalac, samo da krene dobro

Đ. SAMOILOVIĆ

05. 07. 2021. u 21:48

POČETAK Loija Dionija u Crvenoj zvezdi, u velikoj meri će odrediti tok njegovog bivstvovanja u redovima srpskog šampiona, ali čak i ako ne krene odmah da rešeta, neka ga sačekaju.

НЕНАД ЏОДИЋ ПРЕДСТАВЉА НОВОГ НАПАДАЧА ЗВЕЗДЕ: Диони је зналац, само да крене добро

Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

To, za "Novosti", kaže Nenad Džodić, bivši reprezentativac, a sada menadžer i skaut u Francuskoj, fudbalskog podneblja sa kojim je dobro upoznat i odakle stiže igrač koji će predvoditi napad Zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

- Izdanak je škole Bordoa, u Nantu se razvio, ali je u Dižonu zablistao. Uveo ih je iz Druge u Prvu ligu, sezona 2016/2017. mu je bila najbolja do sada. Tada se odlično dopunjavao sa još jednim napadačem Dižona, Tavarezom, koji je bio visok i jak, znao je da sačuva loptu, dok je Dioni brzinom otvarao prostor i postizao golove. Bio je tada pun samopouzdanja - počinje Džodić priču.

Posle Dižona, sledi višemilionski transfer u jedan od najvećih francuskih klubova, što se na kraju nije pokazalo kao korak napred, već suprotno.

- Transfer u Sent Etjen, sada kada se pogleda je možda bila i greška u njegovoj karijeri i sam je izjavio. Izašao je iz anonimnosti, možda je i visina transfera od deset miliona evra uticala na to da ne pokaže sve što zna. Još kada se uzme u obzir tadašnji ambijent u ekipi Sent Etjena, trener koji ga nije mnogo uvodio u igru, razumljivo je zašto je psihološki pao. Ipak, odlaskom u Anže se vratio na zadovoljavajući nivo - priča bivši reprezentativac i fudbaler Monpeljea.

Smatra naš sagovornik da je od izuzetnog značaja to kako će se uklopiti u ekipu Dejana Stankovića.

- Polivalentan je, najbolje je igrao sa još jednim napadačem u paru, može da dejstvuje i po krilu, ali i usamljen u špicu da igra. Ima kvalitet, radi za ekipu, otvara se u dubinu, troši se i u defanzivi i zbog toga nekad nema lucidnosti u završnici. Ali, ima kvalitet, može da probije "1 na 1", tehnički je potkovan i mnogo zavisi od toga kako krene. Emotivan je, bitno je da ga dobro prihvate u ekipi i da krene kako treba sa golovima. Posle toga će sve biti lakše, ali ako ne krene kako se očekuje, neka ga sačekaju. Nije bilo problema, o njemu se priča da je pravi profesionalac. Sve pozitivno zasada i ponavljam, ako ga prihvate, pokazaće maksimum - podvlači Džodić.

FOTO: FK Crvena zvezda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu