DVOKORAK DO TOKIJA: Portoriko sledeća prepreka do košarkaškog olimpijskog turnira

V. PRERADOVIĆ

02. 07. 2021. u 22:00

IZA dve neuverljive grupne pobede Srbije na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu, protiv košarkaški egzotičnih rivala Dominikanske Republike i Filipina, ostala je strepnja pred sutrašnji polufinalni duel sa Portorikom u hali "Aleksandar Nikolić" (16.00).

ДВОКОРАК ДО ТОКИЈА: Порторико следећа препрека до кошаркашког олимпијског турнира

FOTO: KSS

Naš nacionalni tim delovao je kao orkestar bez dirigenta, neusklađeno, bez jasne koncepcije i odbrambeno i napadački. U meču sa Filipinima zbog lakših povreda nedostajali su i neki glavni izvođači - Vasilije Micić, Nemanja Bjelica i Nikola Kalinić. U današnjem sa Portorikancima neće biti Stefana Jovića, kome je ruptura mišića okončala reprezentativno leto.

- Važno je da nam zdravstveni bilten bude bolji u odnosu na utakmicu sa Filipinima - kaže selektor Igor Kokoškov.

- Videćemo da li će igrati Kalinić, dok se Micić i Bjelica osećaju bolje. Ognjen Dobrić ima određene probleme i takođe je upitan za polufinale. Najvažnije nam je da znamo ko će moći da nastupi.

Jasno je da uigranost nije adut "orlova" u ovoj olimpijskoj misiji.

- Ovakve utakmice se sigurno ne dobijaju uigranošću, već energijom, borbenošću i požrtvovanjem na terenu - napominje Kokoškov.

- Ekipa Portorika igra duže zajedno, očigledno je uigranija, ima definisanu rotaciju i uloge u timu. Nažalost, mi nijedan trening nismo odradili u punom sastavu. To je informacija za ljude koji vole i prate naš tim. Ali, ponavljam, ove utakmice se ne dobijaju perfektnom uigranošću i egzekucijom, već željom, energijom i odlukom da se dobije. Ne sumnjam da ćemo se boriti, ali moramo da, uz energiju koja će biti prisutna na najvišem nivou, odigramo pametno, smanjimo broj izgubljenih lopti i igramo timski. Igramo pred svojom publikom, znamo šta je cilj i daćemo sve od sebe da to ostvarimo.

U jedinom meču B grupe turnira, Portorikanci su poraženi od Italije u borbi za prvo mesto (83:90).

- Favoriti smo u duelu sa Portorikancima - ne beži od odgovornosti naš bek Aleksa Avramović.

- Igrali smo protiv njih na "Akropolis kupu" u Atini, to je isti tim koji smo tamo savladali dvocifrenom razlikom. Znamo im vrline, imaju par sjajnih šutera i nekoliko čvrstih momaka pod košem. Kondit i Klavel su dvojica ključnih igrača koje treba da zaustavimo, svakako uz plejmejkera Gerija Brauna, koji je dobar dodavač i odličan igrač. Mislim da imamo bolji sastav i dužu klupu, da smo spremni da pred našim navijačima zabeležimo pobedu i nastavimo ka našem cilju.

Do cilja su ostala dva koraka - pobede protiv Portorika i boljeg iz polufinalnog duela Italije i Dominikanske Republike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)