KLADIONICE UZ FRANCUSKU Iza svetskih prvaka su probuđeni Italijani

Đ. SAMOILOVIĆ

24. 06. 2021. u 20:08

NA mišiće, ali su prošli. Svi glavni favoriti u šest grupa Evropskog prvenstva, unapred upisani u osmini finala, na kraju i završiše tu gde pripadaju ako u obzir uzmemo istoriju, reputaciju, vrednosti. A ko će do samog kraja i pehara? Kladionice kažu Francuska, kao i pre početka takmičenja.

КЛАДИОНИЦЕ УЗ ФРАНЦУСКУ Иза светских првака су пробуђени Италијани

FOTO: Printskrin

Bez obzira na to što su aktuelni prvaci sveta sa jednom pobedom nad Nemačkom i dva remija sa Portugalijom i Mađarskom, izborili prvo mesto i megdan sa Švajcarcima, njima se veruje. Jednostavno, na igračka imena koja ima na raspolaganju Didije Dešan, niko ne može da ostane imun, pa ni bukmejkeri koji za trijumf Francuza daju kvotu manju od pet.

- Na vrhu smo i uživaćemo u tome. Sada ćemo probati da se oporavimo što pre jer počinje novi vid takmičenja - rekao je selektor "petlova" Didije Dešan posle duela sa Portugalijom (2:2).

Odmah tu iza je i Italija (6.93), po prikazanom na zelenom pravougaoniku, najbolja selekcija EP. Ni "azure", koji pod vođstvom selektora Roberta Mačinija nemaju poraz na 30 uzastopnih utakmica, na prvi pogled ne čeka previše komplikovan zadatak protiv Austrije, ali je zato čudni sistem žrebanja trećem favoritu prvenstva, Engleskoj, nadenuo jednog od najtežih rivala - Nemačku. I to na "Vembliju", domu igrača "Albiona" u reprizi utakmice sa EP 1996. u kojoj je sadašnji selektor Engleske Geret Sautgejt promašio odlučujući penal.

- Radujem se utakmici sa Engleskom na "Vembliju". To je sjajna stvar i mogu da obećam da ćemo biti bolji nego protiv Mađarske - kaže šef struke "Elfa" Joakim Lev.

Iz kontingenta prvih favorita za slavlja na EVRU, sudariće se još dve ekipe - aktuelni prvak Evrope Portugalija i čini se, od strane bukmejkera potcenjena Belgija.

Ipak, teško da će ljubitelji fudbala uživati u duelima svih ovih selekcija u eventualnim polufinalima, budući da je sistem UEFA na istu stranu žreba stavio Belgiju, Portugaliju, Italiju, Francusku, Hrvatsku i Španiju, dok su na drugoj od prvih favorita Nemačka i Engleska koje igraju međusobno, kao i Holandija dok ostatak te polovine kostura čine timovi poput Velsa, Švedske, Danske, Ukrajine, Češke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAD DE ROSIJU PADNE ROLETNA: Trener Rome zbog ove reakcije postao hit na društvenim mrežama (VIDEO)