ZAJEDNICA SUPERLIGE ODGOVORILA: Inicijative svih klubova su dobrodošle

Tanjug

22. 06. 2021. u 18:26

INICIJATIVE koje su u medijima pokrenuli naši najveći klubovi FK Crvena zvezda i FK Partizan, kao i svih ostalih klubova, dobrodošle su i organi Zajednice su pravo mesto za razmatranje svih predloga usmerenih u cilju razvoja profesionalnog fudbala, navodi se u saopštenju Zajednice Superlige i Prve lige Srbije.

ЗАЈЕДНИЦА СУПЕРЛИГЕ ОДГОВОРИЛА: Иницијативе свих клубова су добродошле

FOTO: AP

Večiti rivali sinoć su u zajedničkom saopstsenju izneli zahteve u interesu srpskog fudbala pred danšanju Skupštinu zajednice Superlige i Prve lige Srbije, koja održana u Sportskom centru FS u Staroj Pazovi.

Kako se navodi, ocenjeno je da su organizaciono obe lige uspešno sprovedene uzimajući u obzir veoma teške uslove koje je prouzrokovala pandemija koronavirusa.

- Svi subjekti uključeni u sprovođenje takmičenja zaslužni su za uspešno okončanje sezona koje su u istoriji imale najveći broj utakmica, čak 380 utakmica i svakoj ligi - stoji u saopštenju zajednice.

Iskazano je zadovoljstvo pokrenutim projektima Zajednice koji se odnose na IT deo a koji obuhvataju Fantazi Superligu Srbije, Youtube kanal Arhive Super lige Srbije.

- Klubovi su obavešteni o uvodenju postupka licenciranja za takmičenje u Prvoj ligi Srbije kao i o intenciji koja se odnosi na smanjenje broja klubova učesnika u Super ligi Srbije i promene sistema takmičenja u narednom periodu. Takođe klubovi su upoznati sa odlukom o sistemu takmičenja za narednu sezonu i implementacijom VAR tehnologije na utakmicama Superlige Srbije - ističe se.

Navodi se i da je istovremeno inicirano je da se od FS Srbije zatraži veća zastupljenost profesionalnih klubova u izvršnim organima saveza i time podigne kvalitet saradnje u okviru fudbalskih organa.

Zajednice Superlige i Prve lige Srbije izrazile su i nadu da će se u narednoj sezoni stvoriti bolji epidemiološki uslovi koji će omogucihti prisustvo publike na stadionima i intenzivniji rad organa Zajednice.

U okviru današnje sednice izvršeno je žrebanje takmičarskih brojeva i utvrđen raspored takmičenja u Superligi Srbije i Prvoj ligi Srbije za sezonu 2021/2022.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)