MAKEDNOCI NE ŽELE DA ODUSTANU: Traže oštru kaznu za Arnautovića

Novosti online

14. 06. 2021. u 22:22

FUDBALSKA federacija Severne Makedonije (FFM) ne želi tako lako da pređe preko ispada Marka Arnautovića i zahteva od Disciplinske komisije Evroposke fudbalske federfacije (UEFA) da kazni reprezentativca Austrije.

МАКЕДНОЦИ НЕ ЖЕЛЕ ДА ОДУСТАНУ: Траже оштру казну за Арнаутовића

Foto: AP

Naime, Austrija je na startu Evropskog prvenstva slavila sa 3:1, a dan posle meča u Bukureštu više se priča o "sukobu" Arnautovića i Ezdžana Alioskog nego o samoj utakmici.

Makedonci smatraju da je momak srpskog porekla posle trećeg pogotka preterao, te da se njegov potez smatra nacionalističkim ispadom.

Arnautović se u ponedeljak izvinio i poručio da nije rasista, a iz FFM su potvrdili da su poslali dopis UEFA i zatražili kaznu za pomenuti incident.

– Fudbalski savez Makedonije najoštrije osuđuje nacionalistički ispad austrijskog reprezentativca Marka Arnautovića, nakon pogotka postignutog u jučerašnjoj utakmici. Istovremeno vas obaveštavamo da smo UEFA poslali zvaničan dopis u kome tražimo najstrožu kaznu za Arnautovića. Kao "kuća fudbala" uvek smo protiv nacionalizma, diskriminacije i svih ostalih oblika vređanja i ispada koji nisu u duhu fudbala i vrednosti za koje se svi zajedno zalažemo, navodi se u saopštenju i dodaje:

– Uvek ćemo braniti interese i dostojanstvo makedonskih reprezentativaca gde god igrali.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina