RADNIČKI PREDSTAVIO TRENERA: Vladimir Radenković seo na klupu Kragujevčana

Novosti online

09. 06. 2021. u 17:30

RADNIČKI iz Kragujevca se vratio u elitni rang srpskog fudbala i odmah je krenuo sa skalapanjem tima za narednu sezonu. "Crveni đavoli" su danas predstavili novog trenera. U pitanju je Vladimir Radenković.

РАДНИЧКИ ПРЕДСТАВИО ТРЕНЕРА: Владимир Раденковић сео на клупу Крагујевчана

FOTO: FK Radnički 1923

Njemu će ovo biti prvi samostalni angažman. Trenersku karijeru započeo u Radu kao asistent Marka Nikolića, zatim sarađivao je sa Ivanom Vukomanovićem u Slovanu iz Bratislave i Apolonu sa Kipra, kao i sa Tomislavom Sivićem u mađarskom Diošđeru. Kratko je bio deo strčnog štaba ljubljanske Olimpije. Bio je pomoćnik Mladenu Krstajiću u A reprezentaciji Srbije.

- Mislim da je nakon toliko godina staža na nivou asistenta, konačno došao pravi trenutak da se okušam u samostalnom radu. Moram reći da je do saradnje došlo nekako spontano, nakon što su mi ljudi iz kluba predočili svoju viziju da od Radničkog naprave jedan moderan klub sa prepoznatljivim stilom igre, koji će napraviti iskorak u srpskom fudbalu. Naša zajednička želja je da Radnički u narednom periodu igra jedan moderan, totalni fudbal, sa puno rizika i na gol više, u kome će publika na "Čika Dači" moći da uživa - rekao je Radenković i dodao:

- Takođe, nastojaćemo da afirmišemo što je moguće veći broj mladih igrača, pre svega iz Kragujevca, ali i iz drugih sredina. Nadam se da ćemo predanim radom tokom predstojećeg pripremnog perioda i uz par kvalitetnih pojačanja uspeti da stvorimo jednu veoma respektabilnu ekipu, koja će igrati značajnu ulogu u superligaškoj konkurenciji - zaključio je novi strateg Kragujevčana.

Podsetimo, Radnički je prošle sezone osvojio Prvu ligu Srbije i sigurno da Kragujevčani žele da se što duže zadrže u Superligi Srbije.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024