HAPŠENJA U HRVATSKOJ: Mamićev USB došao glave trojici od šestorice "njegovih" sudija (VIDEO)

Novosti online

09. 06. 2021. u 16:55

TROJICA od šestorice hrvatskih sudija koje je Zdravko Mamić optužio da su primali mito od njega, uhapšeni su u današnjoj akciji SIPA.

ХАПШЕЊА У ХРВАТСКОЈ: Мамићев УСБ дошао главе тројици од шесторице његових судија (ВИДЕО)

Foto EPA

Od sudija koje je Mamić pominjao u vezi sa davanjem mita, hapšenje su, bar za sada, izbegli predsednik Vrhovnog suda Đuro Sesa, predsednik Županijskog suda u Osijeku Zvonko Vrban i sudija Visokog suda u Zagrebu Nediljko Boban.

Svi oni nalaze se na čuvenom USB koje je Zdravko Mamić snimio tokom spektakularne konferencije za novinare u Međugorju, gde se krije od hrvatskih pravosudnih organa.

Zdravko Mamić rekao je za Sesu da je "zlotvor, kriminalac i varalica".

"Lično sam donosio novac Sesi"

- Rekao sam i ponavljam da mogu da dokažem da je Sesa kriminalac i da sam mu osobno donosio novac u kancelariju kao predsjedniku suda da bi mijenjao sudske presude - rekao je Mamić za Sesu.

Nakon tih optužbi Sesa je rekao da nije bilo nikakvih kontakata između njega i Mamića.

- Niti je on meni ništa nudio, niti sam ja od njega išta tražio, niti je on meni ništa davao, niti sam ja od njega išta uzimao. To je jedna bezočna laž, koja ustvari predstavlja nasilje nada mnom i mojom porodicom - odgovorio je Sesa. Nakon današnjeg talasa hapšenja, a vezano za Mamićevo priznanje davanja mita, Sesa nije bio raspoložen za izjave.

"Vrban najveći kriminalac"

Mamić je teško optuživao i sudiju Vrbana.

- Predsednik suda Zvonko Vrban je najveći kriminalac, koji će kad-tad biti smenjen - rekao je Mamić.

Ali, Mamić je sudiju Vrbana većinom optuživao za poreklo njegove imovine i prihode. Iako je Mamić Vrbana dovodio u vezu s primanjem mita, nije bilo direktne optužbe.

- Neću da komentarišem Mamićeve izjave o meni, nadležna tela treba sve da provere i sve što utvrde, o tome treba da izveste javnost - rekao je Vrban na Mamićeve optužbe.

"Bobanu sam dao 80 hiljada evra"

I sudiju Nediljka Bobana Mamić je takođe optužio za primanje mita. Boban je sudija Visokog prekršajnog suda u Zagrebu.

- Za izbor Vekića za predsednika Županijskog suda u Osijeku od mene je tražio 80.000 evra, koje je i dobio - rekao je Mamić. Sudija Boban odbacio je sve Mamićeve tvrdnje, dodavši da ga uopšte ne poznaje.

- Smišlja jednu priču koja će njemu pogodovati, gde upliće i Vrhovni i Županijski sud, verovatno misleći da će tako uspeti da sruši presudu protiv njega - rekao je Boban nakon Maminjovih optužbi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024