USB SMESTIO SUDIJE IZA REŠETAKA: Da li je Zdravko Mamić otvorio Pandorinu kutiju hrvatskog pravosuđa?

J.Kerbler, od stalnog dopisnika, Zagreb

09. 06. 2021. u 17:05

HRVATSKA policija uhapsila je trojicu sudija iz Osijeka koji su osudili na zatvorsku kaznu bivšeg gazdu "Dinama" Zdravka Mamića pod sumnjom za korupciju i primanje mita.

УСБ СМЕСТИО СУДИЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА: Да ли је Здравко Мамић отворио Пандорину кутију хрватског правосуђа?

Foto: Printskrin Youtube/Radiotelevizija Herceg-Bosne

Javio se Mamić koji je pobegao u BiH kako ne bi izdržavao kaznu u Hrvatskoj, komentarom da je "zahvalan Bogu što konačno počinje progon reketara i lopova u sudskim krugovima, osam meseci pošto sam poslao USB sa dokazima državnim tužiocima".

Trojica sudija, Zvonko Vekić, Darko Krušlin i Ante Kvesić terete se da su od Mamića primili desetine hiljada evra i da im je on plaćao skupa putovanja i šopinge po svetu. U istrazi se pominje i misteriozna Nataša, navodno ljubavnica jednog od sudija, koji je uhapšen u njenom stanu u Osijeku.

Jednom od sudija Mamić je navodno dao skupoceni sat, sve ih je vodio po luksuznim hotelima, nabavljao dresove sa potpisikma Luke Modrića i Matea Kovačića. Sudije su snimljene i u VIP salonima "Dinama" gde su dolazili posle utakmica, a dolazili su i na privatne zabave koje su organizovali prijatelji Zdravka Mamića.

Bivši prvi čovek hrvatskog fudbala rekao je istražiteljima da je ispod tribina "Dinamovog" stadiona dao u kesi 100.000 evra sudiji Vekiću, kao zalog da će na sudu biti oslobođen.

Mamić je istražiteljima ispričao sve pikantne detalje druženja sa sudijama, od raskošnih večera u hotelima u Dubaju na kojima su bili i šefovi drugih hrvatskih fudbalskih klubova do skupih poklona, poput cipela Luis Viton od 2.000 evra.

Lobiralo se i da sudija Velić postane predsednik Županijskog suda u Osijeku, a na nekim druženjima bili su i kriminalci iz raznih grupa. Uprkos svemu sudije u Osijeku su Mamića osudili.

Mamić je u iskazu koji je snimio na USB i u razgovoru sa istražiteljima koji su došli u BiH optužio i mnoge ugledne sudije iz Vrhovnog suda Hrvatske, a govorio je i o korumpiranim političarima. Hiljade evra letele su na sve strane, Mamić je priznao koga je sve plaćao da izbegne kaznu, a kada je ipak presuđen pobegao je u BiH gde i sada živi. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MILANOVIĆ NIJE BIRAO REČI: Hoće li i državljanstvo da mi oduzmu? Ti ljudi nemaju mere (FOTO)