IBRAHIMOVIĆ PORUČIO DONARUMI: Mogao si da postaneš kao Maldini, ali za tango je potrebno dvoje

Novosti online

04. 06. 2021. u 13:56

FUDBALER Milana, Zlatan Ibrahimović, poznat je kao jedan od retkih osoba u fudbalu koja uvek kaže ono što misli, a to je još jednom učinio.

ИБРАХИМОВИЋ ПОРУЧИО ДОНАРУМИ: Могао си да постанеш као Малдини, али за танго је потребно двоје

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Šveđanin koji će u oktobru proslaviti 40. rođendan, govorio je o slučaju Đanluiđija Donarume koji je odbio sve ponude Milana da produži ugovor i napustiće klub kao slobodan igrač.

– Veoma mi je žao. Postavljam vam pitanje: koju vrednost ima Donaruma? Odrastao je u Milanu, 20 godina je mogao da bude golman ekipe. Dobro, možda ne 20, jer on nije Ibra – rekao je Ibrahimović uz osmeh.

Ipak, brzo se uozbiljio i vratio na temu.

– On je najbolji na svetu. Mogao je da postane Mister Milan, poput Paula Maldinija. Da li odlazi ili ne, ne znam. Znam da je za tango potrebno dvoje. Rekao bih mu da ostane u Milanu do kraja karijere.

Zlatan je trebalo da predvodi napad reprezentacije Švedske na Evropskom prvenstvu, ali zbog povrede je morao da se povuče.

– Da li sam razočaran zbog povrede? Više zbog Milana, jer sam propustio toliko mečeva. Voleo bih da sam pomogao više. Ja sam neko ko inače igra 50 utakmica godišnje, možda bi trebalo da budem realniji i da zahtevam manje od svog tela, ali ne mogu. Ali bilo je to neverovatnih 18 meseci, Milan se vratio u Ligu šampiona. Želeo sam da osvojim skudeto, ali generalno smo se dosta popravili. Naravno, razočaran sam i zbog Evropskog prvenstva, ali to ne bih bio ja ukoliko bih učestovao na takmičenju kada nisam sto posto spreman. Više volim da ostanem po strani i navijam za Švedsku.

Za kraj je Ibrahimović govorio i o dolasku Žozea Murinja u Romu i Masimilijana Alegrija u Juventus.

– To je lep izazov za Murinja. Pridružuje se ekipi koja nije među favoritima, ali je nato navikao. Šta god da kaže, to ima uticaj širom sveta. Srećan sam i zbog Alegrija, on mi je bio trener na početku karijere, a zatim je postao pobednik. Bilo bi lepo da isproba neko iskustvo u inostranstvu, da se upotpuni. Ali nisu svi poput Zlatana, koji uzima svoj prtljag i odlazi u tuđe dvorište, svi smo različiti – zaključio je Zlatan Ibrahimović.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)