STEFAN JE NAJBLIŽI TRACI: Srbija spremna za turneju u Japanu

N. I.

01. 06. 2021. u 19:24

SELEKTOR Srbije Dragan Stojković nikako da "skrpi" tim za japansku turneju. Fudbalska reprezentacija sutra pre podne kreće na dalek put, na kojem je planirano da odigra dva prijateljska meča, 7. juna sa Jamajkom i 11. juna sa domaćinom Japanom.

СТЕФАН ЈЕ НАЈБЛИЖИ ТРАЦИ: Србија спремна за турнеју у Јапану

FOTO: M. Vukadinović

Posle Aleksandra Mitrovića, Vlahovića, Živkovića i Lazovića, preksinoć se na treningu povredio i Filip Đuričić, pa je selektor naknadno na spisak uvrstio ofanzivca Crvene zvezde Željka Gavrića, koji je prekomandovan iz mlade reprezentacije, kao i vezistu Krotonea Miloša Vulića.

JAMAJKA POD UPITNIKOM

FUDBALSKA reprezentacija Jamajke je juče desetkovana doputovala u Japan, gde je sutra trebalo da igra prijateljski meč sa domaćom selekcijom. Zbog komplikacija sa PCR testiranjem u avion za Japan se nije ukrcalo čak desetorica Jamajčana. Juče se čak pojavila i informacija da će duel Srbije i Jamajke zakazan za 7. jun biti otkazan, ali je FSS demantovao ovu vest.

Iako je rezultat na mečevima sa Jamajkom i Japanom u drugom planu, biće zanimljivo da se na delu vidi ovaj podmlađeni i iz trećeg puta sklopljen sastav Srbije.

Fudbalski savez Srbije je juče na onlajn konferenciji kao sagovornike medijima ponudio Stefana Mitrovića i Nemanju Maksimovića, koji su govorili o stvarima u domaćem fudbalu, ali i o predstojećem Prvenstvu Evrope.

- Uvek iskoristim priliku kad sam u Beogradu da pogledam derbi i video sam finale Kupa Srbije. Kvalitetom nije ispunio očekivanja, prevelika tenzija, a malo kvaliteta. Međutim, na kraju je Zvezda pokazala dominaciju ove godine. Nadam se da će sledeće sezone konkurencija biti dosta jača, da će Partizan uspeti da se izdigne i da će izvući pouke iz cele ove situacije - rekao je Stefan Mitrović, koji će najverovatnije poneti kapitensku traku na mečevima sa Jamajkom i Japanom.

TEST SA MLADIMA

MLADA fudbalska reprezentacija će danas biti prvi sparing partner A tima od starta mini-priprema. Meč se igra iza zatvorenih vrata u Staroj Pazovi. "Orlići" će u nedelju 6. juna odigrati duel protiv Rusije, a u utorak 8. juna i prijateljski meč protiv olimpijske selekcije Brazila.

Nemanja Maksimović jedva čeka da počne Prvenstvo Evrope.

- Mislim da ću pravu žal zbog našeg neodlaska na "Evro" osetiti tek kada ovo takmičenje počne 11. juna. Propustili smo veliku priliku protiv Škotske u Beogradu, ali šta da se radi. Po kvalitetu nam je sigurno mesto na ovom takmičenju. Moji favoriti su Francuska i Španija - kaže Nemanja Maksimović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna