LIGA ŠAMPIONA DOŠLA DO KRAJA: Pehar šeiku ili tajkunu

Novosti online

29. 05. 2021. u 10:30

SILNI milioni evra utrošeni poslednjih godina za jačanje igračkog kadra i uterivanje straha u kosti rivalima večeras bi konačno mogli da dođu na naplatu.

ЛИГА ШАМПИОНА ДОШЛА ДО КРАЈА: Пехар шеику или тајкуну

FOTO: EPA

U engleskom finalu Lige šampiona večeras (21.00 - RTS 1, Arena 1) na stadionu Porta "Dragao", Čelsi će tražiti reprizu 2012. kada je klub ruskog tajkuna Romana Abramoviča jedini put uspeo da podigne "ušati pehar", dok šeik Mansur iz Emirata veruje da je prošla noć bila poslednja u kojoj je sanjao svoj Siti na krovu Evrope.

KLADIONICE UZ "GRAĐANE"

SVETSKE kladionice su dale veliku prednost Sitiju. Kvota da će se De Brujne, Foden, Silva i društvo popeti prvi put na krov Evrope je 1,44, dok je s druge strane koeficijent na "plavce" čak 2,75.

Sam pogled na vrednosti dva tima dovoljno govori o tome da novac možda nije presudan, ali svakako igra veoma ozbiljnu ulogu. Vrednost Mančester sitija je procenjena na 1,03 milijarde evra, dok je Čelsi stao na "samo" 774 miliona evropskih novčanica. Kada se ima u vidu da je između njih na drugom mestu PSŽ, koji je otpao na pretposlednjem koraku (825 miliona) jasno je da se ogromna ulaganja pre ili kasnije isplate.

- Plasirali smo se u finale zbog sitnica. Moram da priznam, ove godine je novčić pao na našu stranu. Ako dobijemo finale, mogao bih da ostanem u klubu. Ali, kada se gubi, za trenere je ugovor samo parče papira, jer kada ne ide - dobijaju otkaz - podvukao je trener Sitija Pep Gvardiola.

Nije strateg "građana" štedeo reči pohvale na račun kolege sa klupe protivničkog tima.

- Moram da priznam da sam mnogo naučio od Tuhela. Kako iz razgovora sa njim, tako i gledajući timove koje je vodio.

Za razliku od stratega Sitija, trener Čelsija Tomas Tuhel ima dve glavobolje uoči finala, a one se odnose na rovitost golmana Mendija i motora tima Ngola Kantea koji je propustio poslednji prvenstveni meč protiv Aston Vile.

- Kada ste mali sanjate ovakve utakmice i to podseća na gledanje u mesec. Deluje veoma, veoma daleko. Kada dosegnete ovakve visine, onda nema mnogo sentimenta, ni uzbuđenja. Da mi je neko pre dve godine rekao da ću biti u prilici da sa dva različita tima budem u finalu dve godine uzastopno ne znam kako bih reagovao, verovatno bih se smejao. Sada smo tu moji momci i ja, dobili smo Siti dva puta ove sezone, ali veoma dobro znamo da je ovo nešto potpuno drugačije  - istakao je šef struke "plavaca" Tomas Tuhel.

STADION: "DRAGAO" (Porto). SUDIJA: Lahoz (Španija).

Očekivani sastavi:

MANČESTER SITI: Ederson, Voker, Stons, Dijas, Zinčenko, Silva, Fernandinjo, Gundogan, Marez, De Brujne, Foden.

ČELSI: Mendi, Kristensen, Silva, Rudiger, Aspilikueta, Kante, Žoržinjo, Čilvel, Pulišić, Verner, Maunt.

Gvardiola za treći pehar Lige šampiona, Tuhel za prvi, Čelsi za drugi, Siti za prvi. Novčić će pasti na svetliju ili tamniju stranu plavog dela engleskog fudbala.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju