RAŠFORD NA METI RASISTA: Nastavnik matematike mu slao slike majmuna u porukama

Novosti online

27. 05. 2021. u 18:08

POSLE epskog finala Lige Evrope u kome je Viljareal posle 11 serija penala savladao Mančester junajted, tamnoputi igrači engleske ekipe doživeli su niz rasističkih napada od huligana, a najgore je prošao Markus Rašford.

РАШФОРД НА МЕТИ РАСИСТА: Наставник математике му слао слике мајмуна у порукама

Foto: AP

Rašford je po opštoj oceni bio i najlošiji pojedinac u redovima crvenih đavola, ali to nije nikome opravdanje da mu proile na društvenim mrežama zasipa uvredljivim komentarima i slikama.

- Do sada sam izbrojao bar 70 rasističkih napada na profilima koje imam na društvenim mrežama. Onima koje se trude da se osećam gore nego što se već osećam - srećno u pokušaju - napisao je Rašford.

Englesk ireprezentativac apostrofirao je jednog zlostavljača na koga je posebno ogorčen zbog njegovog zanimaljnja:

- Više sam ogorčen zbog toga što je jedan od zlostavljača, koji mi je preko poruka poslao brdo majmunskih emodžija - učitelj matematike koji ima otključan profil! Pa on uči decu! I zna da može slobodno da vređa na rasnoj osnovi bez posledica..."

O incidentu na društvenim mrežama oglasili su se i iz kluba:

- Nakon završetka finala naši su igrači bili izloženi sramnom rasističkom zlostavljanju. Ako primetite bilo koji oblik zlostavljanja ili diskriminacije, delujte i to prijavite - objavili su iz Mančester junajteda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna