PADALI SU I REKORDI: Fudbaleri Vojvodine minulu sezonu u Superligi ocenili kao uspešnu

Novosti online

25. 05. 2021. u 20:34

FUDBALERIMA Vojvodine izmaklo je željeno, treće mesto na tabeli Superlige, ali su u minuloj sezoni ipak ostvarili klupski cilj, plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije.

ПАДАЛИ СУ И РЕКОРДИ: Фудбалери Војводине минулу сезону у Суперлиги оценили као успешну

Foto arhiva VN

Takođe, nisu uspeli da odbrane pehar pobednika Kupa Srbije, dogurali su do polufinala, međutim, sezonu će pamtiti po rekordima.

Uknjižili su 71 bod i nadmašili generaciju u šampionatu 2010/2011. godine, koja je osvojila 67 poena, i, jednako tako, zabeležili rekordan broj pobeda - 24 trijumfa (21 u prvenstvu i tri u Kupu), i oborili rezultat iz sezone 1994/1995, kada je tadašnja generacija ostvarila 22 trijumfa.

Takođe, sada već bivši strateg Nenad Lalatović postavio je lični rekord kao trener sa najviše pobeda u klupskoj istoriji. U oba mandata, zabeležio je 76 i pretekao skor trenera Gustava Lehnera, koji je pedesetih godina prošlog veka ostvario 61 trijumf.

Navijači su, po tradiciji, u 17. izboru najboljeg igrača sezone titulu dodelili Nemanji Čoviću (30) napadaču, koji je i najbolji strelac sa 12 golova i dve asistencije.

- Hvala navijačima, to je svakako vrlo lepo priznanje, tim pre što je konkurencija bila zaista velika i ne bi bilo nezasluženo da je neko drugi izabran. Jer, bilo mnogo igrača koji su minulu sezonu odigrali izuzetno dobro. Navijači su nam mnogo nedostajali i nadam se da će od starta nove sezone moći ponovo na tribine - kaže Čović.

DRINČIĆ I BRALIĆ IZA ČOVIĆA

U IZBORU navijača, Nemanji Čoviću su "za vrat disali" Nikola Drinčić i Slavko Bralić, a na listi strelaca pratili su ga Petar Bojić i Miljan Vukadinović, sa po 11 golova. Najbolji asistenti prošle sezone bili su Drinčić sa osam asistencija, Miljan Vukadinović sa šest, Dejan Zukić i Aranđel Stojković sa po četiri...


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!