PRVI ČOVEK VOJVODINE: Nemamo novca da finansiramo Lalatovićeve želje

Novosti online

13. 05. 2021. u 09:37

NENAD Lalatović privodi kraju svoju misiju u Vojvodini, koja će ostati upamćena po osvajanju Kupa prošle godine, uz dva uzastopna plasmana na evropsku scenu posle dvogodišnjeg odsustva iz Evrope.

ПРВИ ЧОВЕК ВОЈВОДИНЕ: Немамо новца да финансирамо Лалатовићеве жеље

FOTO: M. Vukadinović

Međutim, ovog proleća postalo je jasno da Lalatović više nije na istim ''talasnim dužinama'' sa delom klupskog rukovodstva i rastanak je bio sve izvesniji. Da do nastavka saradnje ovbog leta neće doći, pre par dana je i zvanično potvrđeno, a sada je prvi čovek kluba Dragan Samadžić u izjavi za ''Danas'' otkrio i u čemu je bio najveći problem i zašto se Vojvodina tako lako odriče trenera sa kojim je imala dosta uspeha u prethodne dve sezone.

''Pozvali smo ga pre dve godine, jer smo hteli rezultate, on je taj posao sjajno odradio. Naravno, zajedno sa igračima, svojim saradnicima i klubom koji mu je stvorio potrebne uslove i uložio mnogo para u to. Hvala njemu i ekipi na Kup trofeju, trećem mestu i fantastičnoj igri, ali nemamo više dovoljno novca da to finansiramo, a ne postoji nijedna ponuda za naše igrače. Zato smo odbili njegov predlog za produženje ugovora najiskusnijim prvotimcima, klupska politika u naredne dve godine biće promocija momaka iz naše škole, njihovo stavljanje u evropski 'izlog' i punjenje kase transferima. Sadašnji put je duplo skuplji od ovog kojim smo krenuli'', istakao je Samardžić.

S tim u vezi, izneo je i začuđujući podatak da je Vojvodina zbog nastupa u Evropi ušla u dodatni minus od 320.000 evra, pa se postavlja pitanje kakve će ambicije tim iz Novog Sada imati u kvalifikacijama za Ligu konferencija u novoj sezoni.

Na tu temu će svakako govoriti i Lalatovićev naslednik, a sinoć se pojavila informacija da bi to mogao da bude i Miroslav Tanjga. Ipak, bez obzira na sve, Lalatoviću vrata Vojvodine nisu zatvorena.

''Osetio se 'zamor materijala' kod njega, borio se na svim frontovima, pa i tamo gde nije smeo, jer je to zadiralo u politiku kluba, a pri tom je od prvog dana imao apsolutnu autonomiju u svom radu. Sa nama je osvojio prvi trofej, bićemo srećni ako ih uzme još 10. Život je čudo, možda nam se opet ukrste putevi'', zaključio je Samardžić.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave