PRVI ASANOV INTERVJU: Kasnili su sa platama, ugovor sam raskinuo zbog zabrinutosti!

Novosti online

24. 05. 2021. u 21:20

SLUČAJ Takume Asana još uvek čeka na razrešenje. Japanac tvrdi da mu crno-beli duguju novac, dok iz Partizana tvrdi da brzonogo krilo nema pravnog osnova da jednostrano raskine ugovor.

ПРВИ АСАНОВ ИНТЕРВЈУ: Каснили су са платама, уговор сам раскинуо због забринутости!

FOTO: M. Vukadinović

Kako su obe strane u pat pozicijama i ne odustaju od stavova biće interesantno videti razrešenje procesa. Ipak, pre toga Asano je otvorio dušu za japanske medije gde je potvrdio da je Partizan kasnio sa uplatama novca.

– Imao sam probleme sa isplatom plata, a ugovor sam raskinuo usled zabrinutosti. Od tog trenutka otvorio sam sledeće poglavlje u karijeri. Znao sam da me čekaju aktivnosti na reprezentativnom planu, zbog čega sam se pripremao najbolje što mogu za ovaj dan.

Uprkos tome što nema klub, selektor Japana je odlučio da pozove vihornog fudbalera za poslednje utakmice u prvom krugu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru gde će tim sa Istoka igrati protiv Mjanmara, Tadžikistana i Kirgistana.

– Za mene slučaj sa Partizanom ne postoji. Primećujem da su ljudi iz moje okoline zabrinuti, ali mene stvarno nije briga. Aktivnosti u državnom timu su mi izuzetno važne pred za nastavak karijere. Pre svega, da se borim najviše što mogu na svakom meču. Još ništa nismo rešili po pitanju plasmana, ali bih želeo da posao završimo što pre.

Priznaje Asano da je pomalo zarđao u formi i da će mu biti potrebno neko vreme da se vrati u takmičarski ritam.

– Skoro mesec dana nisam odigrao zvaničnu utakmicu, moram da vratim taj osećaj. Prilagodio sam treninge uz pomoć kondicionog trenera iz reprezentacije Japana, ne verujem da će dugo odsustvo predstavljati problem. Od danas krećem sa grupnim treninzima i svakodnevno ću podizati formu.

I za kraj, na pitanje gde bi mogao da nastavi karijeru Asano ističe da bi voleo da to bude neka od “liga petice”.

– Kad sam došao u Srbiju, jedan od ciljeva bio je da se domognem neke od pet najjačih liga i da tamo igram. To je moja velika želja, jednaka onoj da učestvujem na narednom Mundijalu. Sve ukazuje da će se to desiti.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)