OLIMPIJCI NA PRIJEMU KOD PREDSEDNIKA: Hvala vam što ste nam ovoliku radost doneli (VIDEO)

Novosti online

10. 08. 2021. u 19:45 >> 19:56

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je u Predsedništvu srpske takmičare koji su osvojili medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

ОЛИМПИЈЦИ НА ПРИЈЕМУ КОД ПРЕДСЕДНИКА: Хвала вам што сте нам оволику радост донели (ВИДЕО)

Foto: Pink TV Printskrin

Obraćanje Milice Mandić: 

- Za mene su ove igre bile posebne po mnogo stvari, ali najveći utisak su ostavile emocije koje je videla tamo i doživela, i požrtvovanost svakog olimpijca tamo.

- Hvala na podršci koja se osetila svakog momenta u ovom kolektivu -rekla je Mandićeva i dodala da će zauvek biti ponosna što je bila deo ovog tima.

- Hvala svakom članu stručnog tima i medicinskog tima.

- Mislim da smo sa ovih devet medalja opravdali ovo poverenje, a isto tako mislim da je sada vreme da proslavimo - rekla je Mandić.

Zatim je Damir Mikec predsedniku Vučiću uručio poseban poklon, maskotu Olimpijskih igara sa potpisima svih osvajača medalja.

Foto: Pink TV Printskrin

Obraćanje predsednika Vučića:

Predsednik se na početku zahvalio svim sportistima.

- Ja sad ne znam da li bih se pre zahvaljivao vašim porodicama, vama na ogromnom trudu, na neverovatnom vremenu koje ste odvojili da biste branili boje vaše zemlje, da bi nam ovoliku radost doneli.

- Olimpijske igre su nešto posebno, to je svojevrsno takmičenje nacija. Pre samo osam godina u nešto širem regionu bili smo peti, danas smo drugi, ispred nas je samo Mađarska i ja sam vam beskrajno zahvalan zbog toga. Od mene imate obećanje da ćemo 01. decembra otvoriti salu za borilačke sportove, krećemo u rad oko vaterpola.

Predsednik je dodao da je on sam kriv što nije kontrolisao centar u Vrnjačkoj Banji i dodao da će se nagrade isplatiti u naredna dva dana. Obećao je da će se nagrade za Olimpijske igre u Parizu povećati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

Posebno se zahvalio "sedmorici veličanstvenih" odnosno vaterpolistima koji su se na ovom takmičenju oprostili od reprezentacije.

- Da uradimo sve što možemo, za Pariz i Los Anđeles da se pripremimo i da dođemo do dvocifrenog broja medalja.

- Večeras je vaše veče.

Podsetimo, naši sportisti su osvojili ukupno devet medalja, od toga tri zlatne. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije